Los bericht bekijken
  #24  
Oud 11 februari 2009, 08:55
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Voor al die mensen die hier meteen roepen dat concurrentie op de kabel niet kan: waarom kan dit dan in de VS al sinds jaar en dag al prima (mijn zus kon in New York toen ze daar woonde een paar jaar terug kiezen uit tenminste twee kabelaanbieders en ze had echt geen twee kabels lopen en ook geen glasvezel daar).

En ze krijgen het in de VS dan ook nog voor elkaar om, ook toen het analoge signaal nog niet uitgeschakeld was op de kabel wat daar nu veelal al wel het geval is, veel meer kanalen te hebben als hier, meer VOD diensten, veel meer HD kanalen (ja, dus ook al een paar jaar terug) en zelfs HD VOD diensten.
En bitrates zijn niet heel veel lager als hier, dus daar ligt het ook niet aan.

Kortom: het is niet zo zeer een kwestie van kan niet, maar eerder onwil om te investeren in de juiste technieken hiervoor.

Voor verdere uitbreiding van het aantal zenders over de kabel zijn kabelaars in de VS, naast uitschakelen van analoog, nu aan het kijken naar technieken als IPTV of switched video
Beide technieken komen er op neer dat je niet meer alle kanalen altijd op de kabel zet vanaf het wijkverdeelstation, maar alleen die kanalen waar ook daadwerkelijk naar gekeken wordt. IPTV is echt een andere technologie (nml eigenlijk gewoon streaming video over internet), maar switched video schijnt dicht bij bestaande technologie te liggen).
En tot het wijkstation ligt glasvezel, dus dat zou capaciteit genoeg moeten hebben.

Aardig plaatje op Wikipedia: