Los bericht bekijken
  #13  
Oud 10 februari 2009, 17:52
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchman01 Bekijk bericht
KPN inversteerd op het moment zeer veel in glasvezel hoor!
Dit kan heel goed zijn, maar tot aan de woningen ligt toch echt nog koper, en middels de beschikbare technieken als ADSL kan er tot max 20Mbit geboden worden en dit is onder goede omstandigheden en als je niet te ver van de centrale woont.

Met VDSL kan er nog tot ongeveer 50Mbit geboden worden, maar word de afstand tot de centrale een nog grotere bepalende factor, verder als 1,5km houd al in dat je de snelheid niet meer haalt en buiten die 1,5km kakt de behaalde snelheid met een rap tempo in.

Met Eurodocsis 3.0 kan tot ruim boven de 200Mbit geboden worden, nu zal dit in de praktijk nog wel even duren voordat dergelijke snelheden aangeboden worden, maar UPC heeft op dit moment al een abonnement van 60 en 120Mbit. Ziggo is ook druk gaande met Eurodocsis 3.0 en zal vergelijkbare snelheden gaan aanbieden.

Dit kan je met ADSL echt gaan vergeten, als je geluk hebt haal je 20Mbit, combineer dat met de prijzen van ADSL, dan kan je zo zien aankomen dat ADSL binnen nu en een paar jaar zwaar aan klanten gaat inleveren.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchman01 Bekijk bericht
Daarnaast zie je dat Ziggo dus in het rapport aangegeven zeer goed koop RTV inkoopt maar dit veels te duur verkoopt.
Wat is veel te duur?

Voor de helft van het geld heb je een Digitenne abonnement bij KPN. Minder zenders, minder uitbreiding nodig en oh ja, een bedroevende kwaliteit.

Schotel, goede concurrent, maar haalt het niet bij de kwaliteit van de kabel, bitrates liggen nog redelijk stuk later. Het is wel weer iets goedkoper.

Ik heb liever dat ik een paar centen meer betaal en iets goeds heb, dan dat ik met KPN Digitenne me elke minuut moet irriteren aan freezes en drop-outs en mijn beeld geheel te verliezen als er een brommer voorbij komt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchman01 Bekijk bericht
We praten hier dus niet over Bundels maar over de standaard RTV aansluiting welke dus het duurste is in het hele land.
UPC en Ziggo verschillen niet of nauwelijks van elkaar. En bieden als kabelaanbieders de beste kwaliteit van alle tv aanbieders in nederland
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchman01 Bekijk bericht
Prijsstelling televisie aanbod via kabel, sateliet, DVB-T en DSL

306. Watbetreft prijsstelling verschillen de omroeptransmissieplatforms van elkaar. Het standaardabonnement van Ziggo (€16.25) is ongeveer drie keer zo duur is als een abonnement via de sateliet (€4.99), tweemaal zo duur als het gemiddelde tarief voor DSL-IPTV.154
Deze prijsstelling betreft hierbij de bundel van levering van RTV-signalen en pmroepinhoud voor ontvangst op één televiesie toestel.
Komen we weer op het puntje kwaliteit, DVB-T is de helft goedkoper maar is qua kwaliteit ook bedroevend slecht.

TV via DSL. Leuk een 20Mbit internet lijn, oh nee, nog slechts 4/5Mbit over om te downloaden omdat er iemand tv aan het kijken is.

Satelliet, enige goede concurrent van kabel qua kwaliteit/prijs. Iets goedkoper, maar lastiger als er meer toestellen aangesloten moeten gaan worden die ook een behoorlijke investering vergt als je het goed wilt doen.

Het lijkt me dat men in dit onderzoek enkel naar de prijs gekeken heeft, en voor het gemak zaken als kwaliteit maar even buiten beschouwing heeft gelaten.
__________________


Laatst gewijzigd door Excalibur; 11 februari 2009 om 06:53