Discussie: Vraag: Beschikbaar of niet ??
Los bericht bekijken
  #152  
Oud 10 februari 2009, 17:32
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door g.bekke Bekijk bericht
Dit staat op de site van de OPTA.

OPTA heeft de twee grootste kabelmaatschappijen, UPC en Ziggo, verplicht om hun analoge aansluiting administratief door te verkopen aan andere aanbieders*. Deze partijen kunnen op hun beurt de aansluiting plus een televisiepakket aanbieden aan consumenten. In overleg met kabelexploitanten en nieuwe toetreders gaat OPTA in 2009 het aanbod van UPC en Ziggo vormgeven. In dit aanbod staan alle maatregelen die technisch en administratief nodig zijn om andere aanbieders op de kabel toe te laten, zoals afspraken over de overstap van klanten, levertermijnen, opzeggingsvoorwaarden, en gebruik van elkaars decoder. OPTA let erop dat overstappen zo eenvoudig mogelijk wordt voor de consument. Daarnaast stelt OPTA de tarieven voor de doorverkoop van de aansluiting en het doorgeven van tv-signalen vast. Als alternatieve tv-aanbieders van deze mogelijkheid gebruik gaan maken, kunnen consumenten straks kiezen op de kabel.

We kunnen straks kiezen.

Klagen bij OPTA heeft wel zin gehad. Want eindelijk wordt dit jaar de kabel nog vrijgegeven.

En dan begint het gezeur... Ging in het begin ook zo goed met Ziggo, weet je nog? En dan doel ik op 'beginnende' bedrijven h die een positie wensen te verwerven. 1 grote farce! 'Kleine' sterke gezonde bedrijven worden toch weer door de grote bedrijven overgenomen. Groot voorbeeld blijft nog altijd het o zo onafhankelijke XS4All, wat ook zo klein begon. Was altijd zo perfect... tot KPN de baas werd.

In 9 van de 10 gevallen wordt het er echt niet beter op, als de markt opengebroken wordt. Levert vaak alleen maar problemen op. Ach, zo heb je overal wel iets... Vraag me af wanneer de grootste schreeuwers dan over gaan stappen. Of men ook daadwerkelijk over gt stappen en of men dan ook gaat klagen als het daar net zo erg blijkt te zijn (misschien wel erger) als dat men bij de huidige provider ervaart