Los bericht bekijken
  #18  
Oud 10 februari 2009, 16:43
Barfman's schermafbeelding
Barfman Barfman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2003
Locatie: Den Helder / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Netgear WNDR3700 (N600)
DTV: Cisco 8485DVB + CI+
Berichten: 189
Standaard Tele2 gaat de kabel op

Citaat:
Communicatiebedrijf Tele2 gaat in ons land de kabel op. Tele2 doet dit naar aanleiding van het besluit van de Europese Commissie om de kabelmarkt te openen.
Nederland wil al jaren meer concurrentie toestaan op de kabelmarkt, maar dat stuitte tot dusver op verzet in Brussel. De Europese Commissie vond dat er genoeg concurrentie was, omdat kabelbedrijven ook al moeten concurreren met aanbieders van satelliettelevisie en digitale ethertelevisie.
Met het argument dat in Nederland een overgrote meerderheid televisie kijkt via de kabel, heeft telecomwaakhond Opta de Europese Commissie toch overtuigd.
De kabelexploitanten Ziggo, UPC, Delta en CAIW moeten nu binnenkort hun netwerk beschikbaar stellen aan andere aanbieders.
"De Opta heeft voor het openstellen van de kabel 15 september als streefdatum genoemd", zegt woordvoerder Remco Meerstra van prijsvechter Tele2. "De Opta gaat nu met de kabelbedrijven om de tafel zitten en afspraken maken over de prijzen van de kabelabonnementen. Op basis van deze afspraken gaan wij onze prijzen bepalen. Die zullen uiteraard onder die van een bedrijf als UPC liggen."
Tele2 is al actief op de tv-markt met het aanbieden van interactieve televisie. Daar komt nu door het besluit van de Europese Commissie analoge televisie bij. "Analoge televisie heeft bepaalde voordelen boven digitale televisie. Klanten kunnen één analoog kabelpakket voor het gehele huis aanschaffen, in plaats van een aantal digitale decoders voor diverse televisies in het huis", zegt Meerstra.
Nou hebben we dan eindelijk eerlijke concurrentie

BRON
__________________
“Being second is to be the first of the ones who lose.”
Ayrton Senna da Silva