Los bericht bekijken
  #4  
Oud 10 februari 2009, 08:31
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eta Bekijk bericht
INu twijfel ik nog over de beeld kwaliteit van de kabel. Zijn er ergens reviews te vinden welke de mpeg stream van de kabel vergelijken met de mpeg stream van de satteliet ?
Bitrates zeggen niet alles. Je kan een signaal hebben met een heel hoge bitrate, maar waarvan dan een gedeelte opgevuld is met "lege" bytes. Dat helpt natuurlijk niet. Dus een hoge bitrate wil niet per se garanderen dat het beeld een goede kwaliteit heeft. Aan de andere kant kan je met een te lage bitrate geen goed beeld krijgen.

Voor de Nederlandse zenders (3 * publieke omroep, de 4 RTL zenders en de 3 zenders van SBS) krijgt Ziggo signaal via glasvezel uit Hilversum. De bitrate daarvan ligt op zo'n 8 mbit/sec. Ik geloof dat in het Casema gebied daar een reductie op gebeurd tot 7.2 Mbit/sec op een deel van die kanalen. Voor cijfers over de bitrates op satelliet zie linowssat (po) en (rtl) en (sbs) Daaruit blijkt dat satelliet gemiddeld op zo'n 3.5 Mbit zit.

Voor wat oudere cijfers over bitrate bij @Home zie hier (toen werden RTL en SBS nog niet via glasvezel aangevoerd)

Andere zenders die via satelliet aangevoerd worden, worden identiek doorgegeven. De bitrate zal dus niet hoger liggen, maar ook niet lager.