Los bericht bekijken
  #9  
Oud 9 februari 2009, 13:30
GameUnit's schermafbeelding
GameUnit GameUnit is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2009
Locatie: Landgraaf/Ziggo
Ziggo Internet: Alles in One Extra/Ubee
DTV: CI+
Berichten: 93
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Waar je last van hebt is al eens eerder genoemd in dit topic:
Doorstralen van je SCART kabel. Het composiet videosignaal wat je analoge TV ontvangt via zijn eigen kanalenkiezer staat ook op de SCART plug als uitgangssignaal. Als je de SCART kabel verkeerd-om aangesloten hebt gaat dit uitgaande signaal uit de TV richting de digitale ontvanger. Dat kan verder geen kwaad, maar het straalt door in de uitgaande lijn vanaf de digitale ontvanger richting TV.

Doordat je nu de coax kabel verwijderd hebt, ontvangt je TV zelf niets meer en kan er dus ook niet veel meer doorstralen, je had om dit op te lossen ook je TV op een 'leeg' kanaal kunnen zetten voordat je de digitale TV ontvanger aanzette. Een echte oplossing is dit dus niet.

Je kunt nu niet meer de "alleen-analoge" kanalen bekijken (zoals bij ons de kabelkrant). Dus je kunt beter even proberen om een structurele oplossing te gebruiken :
  • Draai de SCART kabel eens om, dus de stekker die nu in je TV zit stop je in je ontvanger, en de SCART stekker die nu in je ontvanger zit stop je in je TV.
Als het goed is, is de SCART kabel van de IR-FOX ook gemerkt dat de ene kant in de TV gaat. Deze kabel is namelijk zo gemaakt dat het composiet video signaal maar "1 kant op" bedraad is en als je hem verkeerd-om aansluit dus de storing kan veroorzaken.

Ik ga dit zeker eens proberen. In ieder geval bedankt voor tipEdit: Nee, mag ook niets baten. krijg weer last van strepen. Ik laat het coax kabeltje er wel uit. Mocht digitaal beeld ooit weer wegvallen, dan plug ik hem er weer in om zo toch analoog te kunnen bekijken.

Laatst gewijzigd door GameUnit; 9 februari 2009 om 15:25