Los bericht bekijken
  #522  
Oud 9 februari 2009, 11:51
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cloggy Bekijk bericht
Ik weet niet of deze ontvanger (ooit eens) deel zal gaan uitmaken van het officiële Ziggo pakket...ze zijn hem wel aan het testen dus uiteindelijk zal Ziggo er wel hun goedkeuring aan geven.
Alle decoders m.u.v. de Cisco decoder worden geheel onafhankelijk van Ziggo gemaakt, in de markt gezet en onderhouden. De ontvangers moeten alleen voldoen aan de eisen van de NL Irdeto kabelmarkt om gecertificeerd te kunnen worden door de NL Irdeto kabelaars. Tijdens het certificeringsproces wordt de decoder onderworpen aan tests door Ziggo/Irdeto kabelaars (functionaliteit) en door Irdeto (bescherming codering).


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cloggy Bekijk bericht
Stel dat je gelijk hebt vwb de firmware upgrades...maar hoe kun je anders dan via Ziggo een upgrade aanbrengen? Bestaat er een mogelijkheid om de nieuwe firmware op een USB stick te zetten en deze dan zo aan te brengen?
Er is geen andere manier voor de NL Irdeto decoders om firmware te updaten dan via de kabel. Veel firmware updates bevatten ook veranderingen aan de codering. Omdat Irdeto het Security through obscurity beveiligingsmodel aanhangt is het te gevaarlijk om die aanpassingen bijvoorbeeld via internet beschikbaar te maken.