Los bericht bekijken
  #816  
Oud 9 februari 2009, 08:57
Qinx's schermafbeelding
Qinx Qinx is offline
Member
 
Geregistreerd: 15 september 2008
Locatie: Breda (Casema)
Ziggo Internet: Z2
DTV: iPVR 5900c
Berichten: 57
Standaard

Nou, ook ik ben weer de boot in gegaan met opnames. Het beeld was heel erg schokkerig en compleet uit sync. Bovendien vind ik het echt een tekortkoming dat de Cisco wel twee tuners aan boord heeft, maar niet twee programma's tegelijk op kan nemen. Bij de Humax heb je tenminste nog de keuze of je een tweede opanme wil maken, of de tweede tuner wil gebruiken om een tweede programma op te nemen (met de trade-off dat je in dat geval alleen maar programma's kunt bekijken die je al eerder hebt opgenomen, of die toevallig in dezelfde stream zitten als één van de twee programma's die je opneemt).

Verder zijn de ondertitels die er zijn waarlijk dramatisch. Ze lopen volledig uit sync, zowel live als bij opnames. Daardoor dacht ik dat het in het signaal al fout zit, maar de Humax geeft geen problemen, daar loopt de ondertiteling netjes synchroon.

Dus met het zoeken (zie eerdere posts) het opnemen, en de ondertiteling alletwee een grote teleurstelling - en de belangrijkste functies die een PVR voor mij moet hebben - wil ik liever de humax weer gewoon als eerste apparaat hebben. Dat ik daarmee dan niet de interactieve functies kan testen heeft Ziggo dan aan Cisco te danken.

Edit: oh ja, nog iets. De Cisco geeft er bij de BBC de voorkeur aan om het "narration" geluidsspoor te gebruiken in plaats van het normale. Bij een film je hoor dan dus een stem die niet in de film meespeelt de scenes beschrijven zodat blinden er ook nog wat aan hebben (denk ik). Heel handig als optie, heel onhandig als default. Mijn vermoeden is dat het komt doordat ik als voorkeurstaal Nederlands heb gekozen. Het standaard spoor van de BBC is uiteraard Engels, en het lijkt er op dat de Cisco er dan maar voor kiest om een alternatief spoor te pakken. Heel handig.