Los bericht bekijken
  #7  
Oud 8 februari 2009, 22:26
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.462
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GameUnit Bekijk bericht
Update: Toch weer iets te vroeg gejuicht . Strepen zijn alweer terug maarrrr......de oplossing is gevonden. 3 coaxkabels, 1 telefoontje naar de helpdesk armer heb ik heb nu toch gevonden. Het bleek heel simpel. Het probleem lag bij het bijgeleverde coaxkabeltje van het ziggo pakket zelf. Dat kabeltje gaat van de decoder naar de tv, om zo het analoge signaal te versturen, mocht je niet meer willen kijken via het digitale signaal. Toen we die ertussenuit haalden was de storing weg. Heb nu loepzuiver beeld op alle zenders. We hebben dat betreffende kabeltje vervangen door een ander kabeltje en viola ! we kunnen gewoon voluit digitaal tv kijken zonder strepen/ruis of wat dan ook. Dus mijn tip aan een ieder die dit probleem ook heeft: Vervang meteen dat kleine klote coax kabeltje dat bij het ziggo tv pakket zit. Dat is een grote stoorzender. Anyways, ik ben helemaal happy
Waar je last van hebt is al eens eerder genoemd in dit topic:
Doorstralen van je SCART kabel. Het composiet videosignaal wat je analoge TV ontvangt via zijn eigen kanalenkiezer staat ook op de SCART plug als uitgangssignaal. Als je de SCART kabel verkeerd-om aangesloten hebt gaat dit uitgaande signaal uit de TV richting de digitale ontvanger. Dat kan verder geen kwaad, maar het straalt door in de uitgaande lijn vanaf de digitale ontvanger richting TV.

Doordat je nu de coax kabel verwijderd hebt, ontvangt je TV zelf niets meer en kan er dus ook niet veel meer doorstralen, je had om dit op te lossen ook je TV op een 'leeg' kanaal kunnen zetten voordat je de digitale TV ontvanger aanzette. Een echte oplossing is dit dus niet.

Je kunt nu niet meer de "alleen-analoge" kanalen bekijken (zoals bij ons de kabelkrant). Dus je kunt beter even proberen om een structurele oplossing te gebruiken :
  • Draai de SCART kabel eens om, dus de stekker die nu in je TV zit stop je in je ontvanger, en de SCART stekker die nu in je ontvanger zit stop je in je TV.
Als het goed is, is de SCART kabel van de IR-FOX ook gemerkt dat de ene kant in de TV gaat. Deze kabel is namelijk zo gemaakt dat het composiet video signaal maar "1 kant op" bedraad is en als je hem verkeerd-om aansluit dus de storing kan veroorzaken.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....