Los bericht bekijken
  #12  
Oud 8 februari 2009, 21:54
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marcel234 Bekijk bericht
kpn`s iptv stb is ook een pvr met harde schijf van 150gb plus toegang tot uitzending gemist én hdmi uitgang, niks anders dan die dure recoder van 400 euro die ziggo aanbiedt om van zijn uitzending gemist te kunnen genieten eens?

Ik vind het trouwens een flinke uitgave, het enigste wat je meer kan met die hd/pvr van ziggo is hd-kwaliteit bekijken en dat kost na 6 maanden ook nog 4 euro extra voor "slechts" 3 zenders (ik dacht er meer zenders waren, mijn fout)

Hoe dan ook, ik ben simpelweg teleurgesteld dat het allemaal zoveel gaat kosten, Ik ben/wilde overstappen vanwege 1 ding: hd-kwaliteit. Als ik dat weg denk zakt ziggo met zijn product ver onder die van kpn`s iptv, immers, kijk wat je krijgt voor 17.50 bij kpn en kijk wat je krijgt voor 17.50 bij ziggo, ik bedoel maar.

Eens: kpn blijft qua snelheid VER achter bij ziggo, als kpn op had kunnen gaan met ziggo snelheden was er geen grijze geverfde har op mijn hoofd die erover had gedacht over te stappen, dus voorvoorlopig geef ik mij (weer) over aan kpn

Groet Marcel.
Dat je ontevreden bent en terug wilt naar KPN dat is je goed recht, maar de vergelijkingen die je maakt zijn wel een tikkeltje kort door de bocht:
* HD bij Ziggo kost niets extra: standaard krijg je momenteel eurosport in HD zonder bijbetaling en binnen 2 maanden komen daar de publieke zenders bij. Daarnaast heb je idd de keuze om het hdtv pakket te nemen voor 3.95 waarvoor je er momenteel nog 3 extra kunt krijgen en kun je voor 14.95 film1 bijnemen voor nog eens 5 extra zenders inclusief een HD filmkanaal. Maar nogmaals, bij een standaard Z1 abo heb je ook al HD.
* Via de kabel worden de belangrijkste kanalen (publieke omroep, rtl sbs etc) uitgezonden in 8mbit mpeg2 streams, met een kwaliteit die vele malen hoger ligt dan de 2mbit streams van KPN digitenne en interactief. Vrijwel elk onafhankelijk onderzoek onderstreept dit verschil. Op een grootbeeld LCD of Plasma is het verschil ook duidelijk te zien.
* DTV kan in theorie op een onbeperkt aantal toestellen in huis worden gebruikt. In praktijk kan het in ieder geval probleemloos op 5 toestellen gebruikt worden, daarnaast kan op overige toestellen (tv en radio) altijd nog analoog signaal gebruikt worden. Elk van deze aansluitingen mag een dual of triple tuner bevatten ten behoeve van opnames. Interactief van kpn kan afhankelijk van bandbreedte op internet verbinding op 1 tot 3 toestellen gekeken worden. Wanneer het daarbij een dual tuner betreft, telt deze ook voor 2 aansluitingen. Op andere toestellen kan dan wel digitenne, maar dit levert een beperkter pakket.
* Voor interactieve televisie is een internet verbinding vereist. Tijdens het kijken naar interactieve televisie wordt een (soms aanzienlijk) deel van de capaciteit van het internet gebruikt. Tegelijk tv kijken en internetten kent dus beperkingen.
* Voor interactieve televisie is een KPN internet verbinding vereist. in praktijk is minimaal een 8Mb download noodzakelijk. De kosten voor het kijken bedragen dan opeens 35 per maand voor de verbinding plus 9.95 voor interactief Totaal 44.95. Ziggo Z1 +uitzending gemist = 16.25 + 4.95 = 21.20. Per maand bespaar je dus 23.75. In ongeveer 17 maandjes heb je dus de meerprijs van de Cisco al terugverdiend. Wanneer je kunt leven zonder uitzending gemist, dan wordt het verschil bijna 30 euro.
* Ok, dan mis je nog internet (en van 8Mb blijft weinig over wanneer je wat staat op te nemen en vrouwlief ondertussen nog even naar "Desperate Housewives" aan het kijken is...) dus neem je er nog een adsl abo bij online bij voor 25/mnd met 20Mbit download en telefonie. In dat geval heb je voor nagenoeg dezelfde totaalprijs een stuk sneller internet en onafhankelijk van al dan niet actieve tv kijkers, beeldkwaliteit met 8mbit streams etc etc. Min of meer gratis krijg je er dan nog bellen bij. (zonder bellen zou na een jaar evenveel kosten) Eenmalig hou je dan kosten voor de aanschaf van de Cisco, als interactief een vereiste is.

Kortom, om nog in te haken op je "kijk wat je krijgt voor 17.50 bij kpn en kijk wat je krijgt voor 17.50 bij ziggo" kan ik heel flauw zeggen: bij KPN niets, want dat kost minimaal 35 voor de basis variant met 3Mb internet. In ieder geval moet je wel alles meenemen: standaard levert Ziggo met Z1 voor 16.25 al een pakket met meer digitale zenders dan kpn interactief, met een hogere kwaliteit en zonder aansluitbeperkingen. Met een juiste combinatie van internet en tv kun je bij Ziggo wel degelijk goedkoper en beter af zijn.