Los bericht bekijken
  #73  
Oud 8 februari 2009, 19:11
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marius2 Bekijk bericht
Ik kan op dit moment alleen voorbeelden geven van onterecht getagde spam {spam}

Aan de hand van de hoeveelheid spam kan ik alleen maar vermoeden dat datgene wat binnenkomt bij lange na niet meer klop met wat er voor die tijd binnenkwam...
Het blijft natuurlijk lastig met spam. Als iemand honderden mails per dag binnenkrijgt is het niet goed, heeft een provider een goed werkend spamfilter en de mail wordt minder dan heb je "het gevoel" dat er mail wegraakt. Het spamfilter van vroeger Multikabel, wat nu ook door Ziggo gebruikt wordt, is toch een van degene die het beste resultaat geeft. Daar zijn ook onafhankelijke onderzoeken door iPing over gedaan.

Dat er 'onterecht getagde' spam-mailtjes ontstaan is een niet te vermijden effect van dit soort spamfilters. Als ik een bericht naar jou stuur wat alle kenmerken van een gemiddelde spam-mail heeft, dan zal die mail ook als Spam? of Spam! getaggged worden. Ondanks dat mijn afzender misschien wel een @ziggo.nl adres is.

Dat er minder spam binnenkomt waardoor je kan denken dat er mail weg zou kunnen raken heeft ook te maken met het feit dat veel mailservers aan de 'verzendende kant' een beter filter gebruiken waardoor echte spam vaak niet eens verzonden wordt door een geinfecteerde computer.

Maar voor de gemoedsrust van klanten zou het beter zijn als die ook het spamfilter helemaal uit zouden kunnen zetten.

@mrjones:
Het taggen van spam heeft wel degelijk nut, want de tag "Spam?" wil zeggen: dit is vermoedelijk spam, maar het zou ook een normale mail kunnen zijn die aan de eisen van spam voldoet (net op het randje). Een klant kan dus zelf dan gaan kijken als hij wil of er nog normale mailtjes tussen zitten.
De tag "SPAM!" wil zeggen dat het mailtje heel veel punten heeft gekregen en voor bijna 100% zeker spam is. Je kunt dan door te filteren op deze 2 verschillende tags kiezen of je deze misschien gelijk weg wilt gooien of toch in een aparte map wilt bewaren.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....