Los bericht bekijken
  #70  
Oud 8 februari 2009, 13:56
Mrjones's schermafbeelding
Mrjones Mrjones is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2008
Locatie: Cuijk
Ziggo Internet: Internet Z3
DTV: Humax iHDR5050c
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
{Spam?} is bedoeld als tag voor "dit bericht heeft veel kenmerken van een spam-mailtje en is misschien spam". {Spam!} is een hogere-score spam (vrijwel zeker spam) De tagging is bedoeld zodat iedereen daar op kan filteren en spamregels kan aanmaken in zijn mailprogramma en die mails dan automatisch kan verplaatsen naar de map die je wilt.

Op het laagste niveau wordt zover ik weet geen spam gewist op de server, dat gebeurt alleen op de hoogste niveau's, vandaar dat ik vroeg om voorbeelden.
Nou voor mijzelf durf ik mijn handen in het vuur te steken dat ik een 75% minder mail krijg dan van te voren met de instellingen op het laagste niveau.
Op dit niveau wordt er dus zeker veel mail tegen gehouden. Misschien was die 75% wel allemaal spam, maar het geeft wel aan dat zelf op dat niveau de Spam filter zeer actief is. En waarom mensen weten dat de spam filter dit veroorzaakt? De spammers stoppen niet van de 1 op de andere dag.

De bedoelingen met tagging zal goed zijn, maar toch overbodig? ik bedoel een deel wordt tegen gehouden op de server, voor de rest stuur je de mail door welke "niet zeker" spam is. Waarom zou je dit taggen want dan heeft men altijd nog een eigen spam filter die de laatste filtering kan doen? Dat hoeft men toch niet op basis van regels, waar de mensen meestal geen raad mee weten. Mijn ervaring is dat er regelmatig doodgewone mailtjes tussen zitten. Dit taggen maakt de mail per definitie nog onbetrouwbaarder...en het is al onbetrouwbaar door alle spam filters. (daar doel ik op het algemeen) Tevens kan me voorstellen dat de mindere technische mensen de tagging zeer verwarrend vinden, en voor mij als meer technisch onderlegde is het gewoon mail box vervuiling. Het ziet er toch niet uit, mailtjes met die tag.