Los bericht bekijken
  #513  
Oud 8 februari 2009, 12:11
satlange's schermafbeelding
satlange satlange is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 februari 2009
Locatie: den haag
DTV: Humax 9200 en diverse Samsung ontvangers
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ton250 Bekijk bericht
Zoals gewoonlijk worden we boos op de verkeerde. De aanpassingen worden weliswaar voor Ziggo gemaakt, maar niet door Ziggo. De standaard firmware voor Nederland zit dus in de Humax 5050 en Ziggo zal die niet veranderen. Veel van de aanpassingen worden afgedwongen door de content providers. Dat geldt uiteraard ook voor de satellieten.

Ik zelf vind ook dat ik eigenlijk de opgenomen uitzendingen moet kunnen bewaren, bewerken, etc. Helaas zijn er mensen die de content verspreiden en er vaak ook nog aan willen verdienen. Als dat niet gebeurde, zouden ook de beschermingen niet nodig zijn. We willen allemaal veel hebben, maar er niet voor betalen.


Een DM 8000 is om voor de kabel te gebruiken toch wel driemaal zo duur als de Humax 5050. Dit is dus niet echt een alternatief.Ton
Als ik mij niet vergis is uitzending gemist gratis te bekijken via internet. De mensen van Ziggo gaan dus geld vragen voor content die legaal gratis is te bekijken via het net. Het lijkt me dus niet dat ik boos ben op de verkeerde. Ik heb immers al een Cisco ontvanger retour moeten zenden en geld terug ontvangen omdat hij niet voldeed aan de specificaties (Netwerkaansluiting en USB door Ziggo afgesloten) Als Ziggo dus bij de Humax 5050 de boel dicht gaat zetten dan raad ik een ieder aan het apparaat weer retour te laten gaan. Dat is de enige mogelijkheid om een monopolist als Ziggo door de knieen te krijgen. Nog even wat negatief nieuws bij Kassa of Tros Radar erbij en dan zal er wel wat gaan veranderen.

Natuurlijk weet ook ik dat er veel mogelijk is met een Dreambox 8000 maar een Dreambox is niet een machine voor de gemiddelde gebruiker. Immers ik zie de gemiddelde gebruiker geen emulatiesoftware dan wel een nieuwe linuxfirmware plaatsen.

Nogmaals de Humax 5050 is in de basis een prima apparaat. Dus Ziggo even een Tip verbeteringen oke, beperking aanbrengen nee niet doen.