Discussie: Klacht: Foto beschouwd als spam
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 8 februari 2009, 11:57
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.462
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ncschram Bekijk bericht
Mart, bedankt voor je uitgebreide reactie. Maar ik blijf erbij dat het niet acceptabel is dat een kleine foto verzonden aan één ontvanger helemaal niet aankomt of als spam wordt gevlagd. Geen enkele andere provider doet dit (en ik ben een intensieve Internet gebruiker die zeer veel mail, met en zonder foto's ontvangt). Natuurlijk heb ik intussen wel een paar "workarounds" gevonden, maar ik beschouw het toch als een fout in de configuratie van Spamassassin. En het is dus jammer dat je daarover niet met Ziggo in discussie kunt gaan, omdat ze eenvoudigweg niet antwoorden.
Er is afgelopen jaar heel veel spam verstuurd op deze manier, geen tekst, maar alleen een plaatje met spamtekst erin. Daardoor krijgt een foto zonder text een hogere spamscore. Als je het spamfilter laag zet wordt je spam niet weggegooid, maar alleen getagged als mogelijke spam.

Door wel wat tekst bij te voegen voorkom je dit trouwens. Ook handig voor mensen met email-clients waar de foto's niet direct getoond worden om te zien wat de bedoeling is.

Ik ben het met je eens dat een duidelijke "handleiding" en uitleg hoe het spamfilter werkt en waar je op moet letten bij het versturen van mail ontbreekt op de website van Ziggo.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....