Los bericht bekijken
  #1  
Oud 7 februari 2009, 21:25
XinortaM's schermafbeelding
XinortaM XinortaM is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: Roden @home
Ziggo Internet: digitale tv
DTV: SAMSUNG
Berichten: 8
Standaard probleem regio 9700 blokken/signaal

Samsung DCB-H360R

Sinds een aantal dagen hebben we hier nogal problemen met de digitale televisie. Regio 9700 (postcode gebied 9301)

Beeld werd constant al blokkerig , vooral op NL zenders maar ook de rest haperde om de zoveel tijd. Signaal sterkte was redelijk maar dat zegt niet alles, bij tijd en wijle kwam na blokkerige beelden ook de melding "geen signaal" en de codes E48, E37.

TV rechtstreeks op de kabel aangesloten, buiten de HD decoder om en dat was wel ok (ja, slecht beeld zoals je gewend bent van standaard analoge tv maar geen hick-ups). Dit is dezelfde kabel dus die zal het probleem niet geven. Van decoder naar TV loopt HDMI en dat is dus 'doen of niet doen' en dat is dan ook niet het probleem (geeft immers ook aan dat het signaal het probleem is).

Software update gedraaid in de digicoder maar ook dat gaf geen soelaas. Kaartje eruit gehad en er in, ook geen hulp.

Daarna geprobeerd de zenders opnieuw te installeren maar enige gevolg is dat de zenders niet opnieuw gevonden worden en we nu dus helemaal niets meer kunnen zien (tenzij we de kabel op de tv zelf aansluiten allicht). Frequentie ed staan goed ingesteld maar helaas mag dat niet baten. Bij het zoeken geeft hij aan dat er 0 programma's gevonden worden, maar als je naar de signaal balk kijkt zie je dat die toch niet boven de 65% ongeveer komt en zelfs nu en dan wegvalt .

Running out of ideas here , graag enige hulp van de Ziggo crew of wordt het toch maar uren aan de lijn hangen om een helpdesk medewerker/ster te laten bepalen dat er iemand voor moet komen.

Wel is er onlangs onderhoud geweest in de reigo. Iemand een switch, router, etc vervangen door een ietwat mindere variant? (bijv.?)

update: kabel van binnenkomst kastje naar tv toch even vervangen na de digicoder een uurtje of 2 uit te hebben gehad. Hoewel het signaal weer wegvalt toch gelukkig de kanalen weer gevonden en vastgelegd maar toch leken de blokjes terug te komen. De kabel zelf ligt het niet aan maar, nu de decoder opnieuw aangesloten en het leek beter te worden. Na een half uur echter weer probleem en in de ochtend bleek het ding zelf compleet vast te zijn gelopen (stekker was weer enige oplossing).

nu de kans gehad even wat gegevens neer te zetten:
signaal sterkte: 56
BER (E-6): schommelt tussen 22 en 32

aangezien het vooral Samsung systemen zijn die problemen geven. Kan (!) het zijn dat het de hardware is? Sluit je opnieuw aan is het vaak goed, of na uitzetten. Dit ligt toch niet aan de decoder zelf? Lijkt meer dat het ding door het signaal in de soep draait.

Laatst gewijzigd door XinortaM; 8 februari 2009 om 09:48