Los bericht bekijken
  #7  
Oud 6 februari 2009, 23:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

De newsbot berichten zijn bewust 'read-only' omdat dit informatie is die van andere websites afkomt en alleen verzameld wordt omdat het handig kan zijn om ze bij elkaar te hebben zodat je door kunt klikken naar de originele website. Als je het als een soort eigen bericht met reacties zou presenteren zou dat eigenlijk plagiaat zijn en dat was niet de bedoeling hiervan. Een frontpage die alleen maar bestaat uit RSS feeds van anderen vind ik om dezelfde reden niet echt passen.

Maar jullie hebben wel gelijk wat betreft de nieuwsberichten op de frontpage. Daar besteden we momenteel veel te weinig tijd aan, domweg omdat die tijd ontbreekt .

Toen we afgelopen jaar onze oude Multikabel Gebruikers Vereniging website en forum "omgebouwd" hebben tot ziggo-gebruikers.nl hebben we ons allereerst gericht op het inrichten van een goed werkend forum. De "frontpage" is daarom wat op de achtergrond geraakt omdat het meeste zich toch op het forum afspeelt. De grote toeloop van forumleden en bezoekers kost behoorlijk veel tijd. We zijn in het laatste jaar gegroeid van zo'n 2.000 leden naar nu ruim 15.000 forumleden. Het aantal unieke bezoekers die zich niet geregistreerd hebben maar wel veel lezen op het forum is nog groter. Dat levert al met al behoorlijk wat webmaster werk op.

We hebben echter nog steeds de intentie om toch door te gaan met de frontpage in de Joomla omgeving, maar we zullen daarvoor met 'redacteuren' moeten gaan werken omdat het gewoon veel te veel werk is voor enkele vrijwilligers om allemaal bij te houden.

We hebben de komende tijd eerst nog een verhuizing van de website in het verschiet staan. Dat willen we zo naadloos mogelijk doen, hooguit een uurtje down omdat de database overgezet moet worden. Als dat allemaal achter de rug is hebben we ook meer mogelijkheden om eventueel een Wiki op te zetten waar we met behulp van de forumleden wat standaard helpzaken voor internet, digitale tv enzovoorts op willen gaan bouwen. Dat is handiger dan steeds in het forum hetzelfde verhaaltje te vertellen bij standaard vragen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....