Los bericht bekijken
  #61  
Oud 6 februari 2009, 18:44
Mrjones's schermafbeelding
Mrjones Mrjones is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2008
Locatie: Cuijk
Ziggo Internet: Internet Z3
DTV: Humax iHDR5050c
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Veel mailservers weigeren bijvoorbeeld attachments als het een uitvoerbaar bestand is als een .exe of .com bestand, simpelweg omdat dit 9 op de 10 keer een virus/worm is.


Jij misschien wel, maar er zijn genoeg mensen die dit niet kunnen, willen of doen. Die krijgen een aantrekkelijk verpakt spammailtje, met een mooie shortcut erin, klikken erop, en vervolgens word hun pc voorzien van een prachtige worm... met alle gevolgen van dien.

Simpele oplossing voor beiden, gewoon even inpakken. Kleine handeling, groot gemak. Helaas neemt spam hand over hand toe, en moet een groot deel van de klanten tegen zichzelf beschermd worden om overmatige infecties van pc's virussen te voorkomen.
Allemaal mooi en aardig, ik heb helemaal geen moeite met het blokkeren van Attachments maar ik mag van een service provider verwachten dat men dit fatsoenlijk communiceert en dat dit ergens beschreven staat. Nu wordt je van de ene op de andere dag met een verassing opgezadeld. Dat is het gene wat mij stoort, niet het blokkeren zelf. Ik weet nu nog niet wat er wel of niet wordt doorgelaten. Even zippen is inderdaad makkelijk... maar ook daar weet niet iedereen mee om te gaan.
Communicatie is het sleutelwoord, maar helaas.