Los bericht bekijken
  #60  
Oud 5 februari 2009, 22:44
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mrjones Bekijk bericht
Dan heb je nog iets als het weigeren van bepaalde attachments. Het staat simpelweg nergens beschreven, dus kom je voor verassingen te staan.
Veel mailservers weigeren bijvoorbeeld attachments als het een uitvoerbaar bestand is als een .exe of .com bestand, simpelweg omdat dit 9 op de 10 keer een virus/worm is.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mrjones Bekijk bericht
Stuur je een simpele shortcut (lnk) bestand naar een ander adres, wordt deze geblokkeerd als potentieel gevaarlijk. Sorry maar ik kan zelf heel goed bepalen wat ik wel of niet kan verzenden/ontvangen.
Jij misschien wel, maar er zijn genoeg mensen die dit niet kunnen, willen of doen. Die krijgen een aantrekkelijk verpakt spammailtje, met een mooie shortcut erin, klikken erop, en vervolgens word hun pc voorzien van een prachtige worm... met alle gevolgen van dien.

Simpele oplossing voor beiden, gewoon even inpakken. Kleine handeling, groot gemak. Helaas neemt spam hand over hand toe, en moet een groot deel van de klanten tegen zichzelf beschermd worden om overmatige infecties van pc's virussen te voorkomen.
__________________