Discussie: oud E-mail adres
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 5 februari 2009, 17:16
grizzler's schermafbeelding
grizzler grizzler is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 juni 2008
Locatie: Den Haag / Casema (Orange)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Ubee EVM3200
Berichten: 229
Standaard

Ja, dat is een bekend probleem. Raymond heeft daar in zijn tweede reactie ook al iets over geschreven. Het is rommel die door spammers/spambots over een hele reeks adressen wordt verspreid. In het To-veld van zo'n e-mail staat een willekeurig adres, dat helemaal niet op jouw e-mailadres hoeft te lijken.

Veel mensen realiseren zich niet dat een adres in een To- of Cc-veld van een e-mail helemaal niets zegt over de feitelijke bestemming. Die wordt bepaald door de 'recipient' uit de 'envelope' van een bericht. Soms kan je daar iets van terugvinden in de Received-velden in de berichtheaders. Er staat dan iets als 'Received: from...' en een eind verderop in hetzelfde veld '...for adres@domein.tld' waarbij adres@domein.tld dan een van jouw e-mailadressen is.
Niet alle providers geven die informatie echter netjes door. In de van Online afkomstige berichten zie ik ze soms wel en dan weer niet. Vervelend genoeg worden ze als ze wel voorkomen meestal vernaggeld (er wordt @ziggo.nl van gemaakt - alleen de oudste in de reeks bevat nog @wanadoo.nl o.i.d.). Toen ik dat in de gaten kreeg, heb ik rigoreus een streep getrokken door al mijn oude adressen en nu laat ik gewoon alles wat op @wanadoo.nl, @orange.nl of @online.nl eindigt van de server verdwijnen.

Misschien kan je zo'n soort filtering ook in je mail client instellen. Ik kan je daar helaas niet over instrueren, omdat ik die filtering dus in een eerder stadium laat uitvoeren (en bovendien met een tooltje dat draait op een mailsysteem met een operating system waar maar weinig mensen mee werken).

Alternatief is toch blijven proberen via de helpdesk die doorzending uitgeschakeld te krijgen. Dan verdwijnt alles wat er bij Online in je oude mailbox binnenkomt in de bittenbak, ongeacht of dat aan jou was geadresseerd of niet.