Los bericht bekijken
  #462  
Oud 4 februari 2009, 23:26
satlange's schermafbeelding
satlange satlange is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 februari 2009
Locatie: den haag
DTV: Humax 9200 en diverse Samsung ontvangers
Berichten: 11
Standaard

De standaard firmware is ontwikkeld door Humax. Het enige verschil is dat deze ontvanger geschikt is voor Irdeto2.

Momenteel werkt het zo dat als je de ontvanger de eerste keer aansluit deze gelijk de door Ziggo gemodificeerde firmware gaat downloaden.
Ik snap ook best wel waarom Ziggo de boel onder controle wil houden echter ik hoef het daar natuurlijk niet mee eens te zijn.

De geschiedenis heeft immers geleerd dat Humax ontvangers ook prima onder Linux kunnen draaien. (Humax 5400Z dvb-S) Op het het moment dat gebruikers zelf gemodificeerde firmware gaan maken is Ziggo de controle immers geheel kwijt. (emulatiesoftware die au is erin en het gratis kijken kan beginnen) En let wel dat dit gaan gebeuren is een kwestie van tijd. Op de schotel ligt de codering van Irdeto2 immers al een tijdje voor intiemie open. (Australische gebruikers hebben ook Irdeto2)
Op het moment dat men dingen gaat dichtzetten zul je zien dat dit als een rode lap gaat werken op lieden met andere gedachten.
Op dit moment verstuurd Ziggo eens per 10 seconden een ECM en eens in de 30 seconden een update van de EMM's. Dit doet men waarschijnlijk al op cardsharen via bijvoorbeeld een Humax DM8000H te frustreren. Dit is op dit moment nog het probleem voor emusoftware voor dvb-c

Dat men SD signaal kan opnemen en gebruiken is voor mij niet nieuw. Voor HD content gelden hele andere rechtenstructuur. Ziggo wil natuurlijk niet de bron zijn waarvandaan HD content wordt binnengehaald en via het andere kanalen weer word aangeboden. Dat zal de reden zijn dat men de boel dicht probeerd te houden. Dat dit aanpassen van de firmware nog niet met de Cisco is gebeurt is komt omdat de firmware en hardware niet bekend zijn binnen een clubje van hobbyisten. Humax daarentegen is groot geworden omdat hun hardware altijd al redelijk makkelijk te benaderen is geweest. We zullen zien wat de tijd gaat brengen.

Laatst gewijzigd door satlange; 4 februari 2009 om 23:54