Discussie: Regionale Omroep
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 4 februari 2009, 19:51
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vere Bekijk bericht
Maar nu komt het ergste. De monteur gaf aan dat de andere regiozenders er nu ook alleen maar opzitten omdat dat technisch niet anders kan. In de toekomst gaat Ziggo per gemeente een lokaal digitaal zenderpakket maken en dan heb je alleen nog maar de regiozenders uit je eigen regio!
Je gebruikt de termen lokaal en regionaal door elkaar. Voor de LOKALE omroepen is Ziggo inderdaad bezig met een proef om die te gaan doorgeven. Een mogelijke uitkomst daarvan is dat je dan inderdaad een aantal lokale omroepen uit jouw omgeving kan ontvangen. Iedereen in het Ziggogebied alle lokale omroepen doorgeven is niet haalbaar, dat zullen er al snel meer dan 100 zijn. (Normaal heeft ongeveer elke gemeente zijn eigen lokale omroep)

Een dergelijke constructie gaat ook gebeuren voor regionale commerciële omroepen. Dat gebeurt nu al voor bijv. Regio 22 in Multikabelgebied, en Brabant10 en TV Limburg die alleen in het zuiden te zien zijn.

Voor de publieke regionale omroepen lijkt me dit niet waarschijnlijk. Ziggo heeft ze juist met opzet allemaal (in ieder geval TV) toegevoegd, ook zenders van buiten het eigen gebied omdat er vraag naar was. Waarom de regionale radiozenders zoals Radio West, Noord Holland, M, en Rijnmond bij Ziggo Oost (nog) niet te ontvangen zijn weet ik niet