Los bericht bekijken
  #458  
Oud 4 februari 2009, 19:20
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door satlange Bekijk bericht
Of je de Humax in je netwerk kunt hangen is volgens mij nog maar de vraag. Het zal wel weer zo verlopen dat je bij het installeren van de Humax nieuwe Ziggo firmware door je strot geduwd krijgt.
Ik weet niet waar je dit op baseert, maar het is onzin. De software in de decoder zoals die wordt uitgeleverd is ontwikkeld in samenwerking met Ziggo, en goedgekeurd door Ziggo. Dit model is speciaal ontwikkeld en aangepast voor de Nederlandse markt, bijv. door Irdeto2 er in te bouwen. Dus alle beperkingen die Ziggo wil opleggen zullen er al in zitten als je hem koopt.

Ziggo en/of Irdeto zijn inderdaad wel heel erg voorzichtig met het open zetten van poorten of toegankelijk maken van content op decoders, maar het kan wel en is al eerder gebeurd. De Siemens kan opnemen op een netwerk, of USB drive, en de opnames kunnen dan gekopieerd worden. Opnames van de Humax 9200 kunnen ge-exporteerd worden via de USB aansluiting (het werkt niet lekker, maar het kan wel.) Ook die functies zijn niet achteraf geblokkeerd door Ziggo.

Wat Ziggo wel kan doen is zorgen dat opnames versleuteld worden opgeslagen. Je kan ze dan alleen afspelen op dezelfde decoder met dezelfde smart-card (als die tenminste voorzien is van PVR-rechten, dat moet je even apart registreren). Je kan dan nog wel bij de bestanden, maar je hebt er niets aan om te kopiëren. Ook kan Ziggo bepaalde kanalen helemaal blokkeren voor opname. Of dat gaat gebeuren, en voor welke kanalen is niet bekend. De mogelijkheid tot blokkeren bestaat nu al, en is bijv. op de Siemens wel eens per ongeluk geactiveerd. Maar tot nu toe zijn er nog geen kanalen die je niet kan opnemen en kopiëren.