Los bericht bekijken
  #17  
Oud 3 februari 2009, 23:43
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snowmaster Bekijk bericht
Anoniem, je schrijft dat eind Q1 de update waarschijnlijk beschikbaar komt. Ik dacht af te leiden uit eerdere reacties dat de 5000 problemen deels overeenkwamen met die van de 5050.
Kent de 5050 geen problemen met een plat en onscherp SD beeld?
Of eerlijk gevraagd : levert de 5050 in testen een scherper SD plaatje?

Daarnaast suggereerde je in een andere topic dat stand original het SD signaal beter weergeeft. Vreemd....want als ik stand original probeer (via de work around) dan lijkt dit gelijkwaardig aan 576p.

De typering van de kwaliteit is mede afhankelijk van het gebruikte scherm en blijft persoonlijk. De eerste vergelijking in juni 2008 met een samsung DVB-360 waren in vergelijking met de 5000 leverde geen duidelijk voorkeur op, een aantal testers had de voorkeur voor de 360 en een andere groep testers sprak de voorkeur uit voor de 5000.
Op dit forum is door een aantal gebruikers gemeld dat de kwaliteit van de SD kanalen als minder werd ervaren in combinatie met een bepaald scherm. Deze ervaringen hebben hebben we zelf niet. Om de betreffende gebruikers tegemoet te komen, om de aangeboden signaal resolutie zonder conversie / upscalen door te geven, zal in de nieuwe release een optie Native / original worden opgenomen. Zelf ervaar ik een slechtere kwaliteit in de resolutie mode 576p/i bij SD en kies standaard 1080i, ongeacht de resolutie van de bron. De native mode heeft voor sommige combinaties met schermen welliht een beter resultaat, maar het nadeel is dat de hdmi/hdcp verbinding opnieuw opgezet moet worden bij het omschakelen van de ingangsresolutie, op dezelfde wijze als je met je RC de resolutie aanpast. Zoals ik eerder aangaf zijn de gebruikte corechips bij de 5000 en 5050 op dit punt van video kwaliteit gelijk.