Discussie: Klacht: Foto beschouwd als spam
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 2 februari 2009, 16:15
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Tegenwoordig wordt vrijwel alle mail meerdere keren op spam gecontroleerd (zowel uitgaand als inkomende berichten worden gescand). De spamfilter wordt geconfigureerd door de beheerder van de mailserver, afhankelijk van de instellingen wordt een mailtje doorgelaten of geweigerd.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ncschram Bekijk bericht
Na enig testen en een studie van de headers bleek:
1. een foto met of zonder tekst wordt altijd als spam gevlagd tenzij de foto groter is dan 100 of 200 KB (melding: no spam - too large)
Eén check is de grootte van de afbeelding in het bericht, spammers die spam in een afbeelding verstoppen maken veelal gebruik van kleinere afbeeldingen omdat ze er miljoenen willen versturen. Als een afbeelding boven een bepaalde grootte komt is de kans klein dat het spam betreft en wordt deze dus doorgelaten.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ncschram Bekijk bericht
2. een bericht dat als spam werd gevlagd met OE werd normaal ontvangen als het werd verstuurd met een ander programma zoals Thunderbird (SpamAssassin score 11 in OE, score 3 in Thunderbird)
Mailprogramma's hebben hun eigen manier van berichtopstelling het kan dus zijn dat door de manier waarop OE een bericht opstelt leidt tot een hogere score, omdat meer spamtests slagen. Vaak zijn mailtjes van spammers niet helemaal volgens de regels opgesteld waar de spamcheck handig op inspeelt, helaas is OE ook vrij non-conformistisch wat dus problemen kan opleveren.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ncschram Bekijk bericht
3. sommige mailtjes komen helemaal niet aan zonder dat er enig bericht wordt teruggestuurd, d.w.z. ze worden niet verzonden anders komt er meestal wel een bericht terug over de weigering.
Als een mailtje wordt aangemerkt als spam wordt er tegenwoordig meestal geen bounce meer gestuurd, dit omdat het bounce verkeer dezelfde nadelige effecten heeft als de spam zelf, te weten: grote mailstromen met bounces met daarin dezelfde spam die naar veelal gefingeerde mailadressen worden gestuurd. Dit is niet volgens de SMTP specificatie, maar de specificatie hield helaas geen rekening met ongewenste email.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ncschram Bekijk bericht
Als ik niet een duidelijk antwoord kan krijgen op mijn vraag wat de criteria zijn die de Ziggo server hanteert om een verzonden bericht als spam te vlaggen of helemaal niet te versturen, moet ik toch mijn abonnement op Ziggo heroverwegen.
Het is niet mogelijk om de criteria te geven, ook niet door de beheerder. Als alle instellingen bekend zijn kan een spammer daar weer gebruik van maken. Nog belangrijker, de detectieregels zijn dynamisch en afhankelijk van het aanbod van de mailtjes. Je moet een goede spamfilter namelijk trainen door aan te geven wat spam is en wat niet, ook is het mogelijk de regels te updaten door een vertrouwde partij die door middel van spamtraps zo snel mogelijk een spamgolf probeert te blokkeren.