Discussie: Klacht: Foto beschouwd als spam
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 februari 2009, 14:37
ncschram's schermafbeelding
ncschram ncschram is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2009
Locatie: Bussum
Berichten: 2
Question Foto beschouwd als spam

In december heb ik eem mooie winterfoto gemaakt en met Outlook Express verzonden als Kerstkaart aan 28 adressen. Helaas bleek deze kaart bij geen van de ontvangers aangekomen te zijn. Vervolgens heb ik de kaart nogmaals verzonden met een programma waarbij elke mail apart wordt verzonden. Nu kwamen de kaarten wel aan maar met de toevoeging {Spam?} in het onderwerp.

Na enig testen en een studie van de headers bleek:
1. een foto met of zonder tekst wordt altijd als spam gevlagd tenzij de foto groter is dan 100 of 200 KB (melding: no spam - too large)
2. een bericht dat als spam werd gevlagd met OE werd normaal ontvangen als het werd verstuurd met een ander programma zoals Thunderbird (SpamAssassin score 11 in OE, score 3 in Thunderbird)
3. sommige mailtjes komen helemaal niet aan zonder dat er enig bericht wordt teruggestuurd, d.w.z. ze worden niet verzonden anders komt er meestal wel een bericht terug over de weigering.

Ik heb enige correspondentie gevoerd met de Ziggo helpdesk, maar het enige concrete antwoord dat ik kreeg was dat er maximaal 25 CC's of BCC's in een bericht mochten zitten. Verder hield men vol dat de Ziggo SMTP server niet op spam controleerde maar dat is onjuist, berichten verzonden via Ziggo en ontvangen met andere POP servers krijgen toch de spam vlag. Ik heb uitgebreide informatie opgestuurd met headers maar daarop kreeg ik geen reactie meer.

Als ik niet een duidelijk antwoord kan krijgen op mijn vraag wat de criteria zijn die de Ziggo server hanteert om een verzonden bericht als spam te vlaggen of helemaal niet te versturen, moet ik toch mijn abonnement op Ziggo heroverwegen. Terwijl ik verder echt niet ontevreden ben over deze provider.

Alvast bedankt voor tips om dit probleem op te lossen.