Los bericht bekijken
  #2  
Oud 2 februari 2009, 12:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.471
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jokai Bekijk bericht
Het gebeurt ook vaak dat er helemaal geen signaal is en het analoge signaal ik nu ook niet om over naar huis te schrijven.
Als je analoge signaal ook slecht is heb je in elk geval een goede referentie om het uit te kunnen zoeken.

- Eerst even bij de buren checken of het daar ook net zo slecht is.
- Zoek dan het analoge kanaal op waar de meeste 'sneeuw' op zit.
- Sluit nu je TV rechtstreeks aan met een zo'n kort mogelijke kabel direct op de zogenaamde "AOP" (abonnee overname punt), soms zit dat in de meterkast, soms in de huiskamer. De "groene kabel" komt daar je huis binnen. Zorg er dus voor dat er geen splitters, internet-aansluitsplitters, videorecorders, digitale ontvangers en zo meer in de kabel tussen AOP en je TV zitten en sluit je TV met een nieuwe/goede/onverdachte zo kort mogelijke kabel aan op het AOP.
- Is het signaal nu wel goed, dan zit er een probleem in je huisinstallatie (splitters/kabels). Dat moet je dan zelf oplossen. Sluit stap voor stap alles weer aan, en probeer dan te bepalen waar het mis gaat.
- Is het signaal direct op het AOP slecht dan is het aangeboden signaal niet goed. In dat geval moet je Ziggo helpdesk bellen en dit uitleggen. Ze zullen dan een monteur sturen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....