Los bericht bekijken
  #6  
Oud 2 februari 2009, 11:12
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.047
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
Gisteren bij het zappen kwam ik langs Shrek op BBC3, en het viel me op dat er nog steeds alleen maar een narrative geluidsspoor bij zit. Normaal valt dat niet op, maar dit was een van de weinig uitzendingen waarbij inderdaad een audio description bij zit. In de pauzes tussen de dialoog door werd er verteld wat er gebeurde.

........................

BBC4 heb ik niet gecontroleerd, maar dat zal wel hetzelfde zijn.

BBC3 had de afgelopen week een aantal keer dat er geen audio was via de engelse track (eng), daarom was de engelse track geblocked en had je tijdelijk alleen NAR. Inmiddels moeten beide tracks er weer bij zitten. Garantie op het feit dat er bij de BBC nog een keer wat fout gaat kan ik helaas niet geven. BBC4 had deze problemen dit keer niet, alleen op BBC3 ging het een paar keer fout.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
En als we toch met de BBC bezig zijn, BBC1 heeft alleen maar text-ondertiteling, terwijl de andere 3 text en DVB-subs hebben. Het maakt qua uiterlijk niet zoveel uit, de DVBsubs zien er hetzelfde uit als de TXT-subs. Alleen ik begrijp dat de Cisco geen TXT-subs kan laten zien, dus als die straks beschikbaar komt in @Home gebied zou BBC1 daarop geen ondertitels hebben.
Goed gezien. Inmiddels is op BBC1 zowel TXT als DVB subs weer aanwezig.
__________________
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met de collega's van Webcare.