Los bericht bekijken
  #12  
Oud 2 februari 2009, 10:35
macput's schermafbeelding
macput macput is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Locatie: Abbekerk / Multikabel
Berichten: 33
Standaard

Hi Cees,

dat zal ik idd eens doen deze week.

ondertussen nog wat meer gedaan.
- andere kabel tussen modem en splitter. (geen verbetering)
- ik merk dat ook met een ping van 0ms tussen router en modem, er packetloss ontstaat. Daarnaast zijn er de plotselinge lag spikes en lijkt het wel of het modem de weg even kwijt is. (ping tussen 2000ms en 4000ms). Alles staat dan stil voor een aantal seconden waarna het dan weer verder gaat. op dat soort momenten kun je geen pagina's bezoeken, ontstaat er packetloss en/of wordt verbinding met bv online game verbroken...
- heb het modem gepingt met de signaalkabel los. Dus alleen UTP tussen router en modem en geen kabel van splitter naar modem. Na een half uur draaien geen packetloss!!

Zou het kunnen zijn dat er toch invloed van buiten is op het modem waardoor het modem af en toe offline gaat en daarom niet goed (snelgenoeg) kan reageren op de ping die het modem krijgt aan de andere kant?? Ziggo ga aan dat ze 28% packetloss zagen op mijn modem/lijn aan hun kant.
Verklaart niet waarom de dlink dir-655 en de sitecom wl308xr wel packetloss laten zien en de verbinding echt weg valt, en bij de linksys 610N en de oude Belkin pre N er geen packetloss is en alles blijft werken. Wellicht is de firewall of detectie van packets gevoeliger bij bepaalde routers??? geen idee. maar vind het wel frapant dat zonder signaal kabel de packetloss op modem er niet is.

Geeft dit je meer inzicht Cees? Lijkt dat er toch invloed is van buiten, en dar somiige routers of combi van routers en modem daar beter of slechter mee om kunnen gaan... ??

groet
mac