Los bericht bekijken
  #5  
Oud 2 februari 2009, 07:39
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard Nog steeds narrative geluid BBC3

Gisteren bij het zappen kwam ik langs Shrek op BBC3, en het viel me op dat er nog steeds alleen maar een narrative geluidsspoor bij zit. Normaal valt dat niet op, maar dit was een van de weinig uitzendingen waarbij inderdaad een audio description bij zit. In de pauzes tussen de dialoog door werd er verteld wat er gebeurde.

Leuk om een keer te zien (horen), maar normaal toch wel irritant. Kan het gewone geluid niet terug gezet worden, of zijn daar nog steeds problemen mee? (Misschien beide sporen laten staan als service aan de slecht ziende medemens? Ik kan me best voorstellen dat een film hiermee wel te volgen is, het wordt een soort hoorspel).

BBC4 heb ik niet gecontroleerd, maar dat zal wel hetzelfde zijn.

En als we toch met de BBC bezig zijn, BBC1 heeft alleen maar text-ondertiteling, terwijl de andere 3 text en DVB-subs hebben. Het maakt qua uiterlijk niet zoveel uit, de DVBsubs zien er hetzelfde uit als de TXT-subs. Alleen ik begrijp dat de Cisco geen TXT-subs kan laten zien, dus als die straks beschikbaar komt in @Home gebied zou BBC1 daarop geen ondertitels hebben.