Discussie: ADSL uit de gratie
Los bericht bekijken
  #29  
Oud 1 februari 2009, 12:07
kingpin's schermafbeelding
kingpin kingpin is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 20 juli 2004
Locatie: Support N.W.
Ziggo Internet: A-I-Extra, Ubee EVM3200, Sitecom Gigabit/XR
DTV: Humax / PVR
Berichten: 1.054
Standaard

In de huidige - oude - situatie gaat Ziggo ervanuit dat binnen een marge van maximaal 10% afwijking in snelheid acceptabel is.
Deze 10% is altijd al aangehouden en ik ga er -voorzichtig - van uit dat dit ook bij de komende snelheidsverhogingen gehandhaafd blijft. Ik zie ook geen reden om daarvan af te wijken.
Ik ben het ook eens dat beide partijen een eenduidig meetmethode aan moeten houden. Nu is dat speedtest.net(veilige mode 3 maal een meting met een tussenruimte van 10 minuten)
Maar ik weet dat er ook gekeken wordt naar Nuria/IPing. Resultaten zijn mij nog onbekend.
Maar zoals ik in een eerder posting aangaf zijn er 2 gebieden: de huisinstallatie van de klant en alles buiten het huis.
Ik gaf daarin aan de mogelijke belemmerende factoren in een huisinstallatie. Maar een voorlichting hierover zal zeker door Ziggo verzorgd gaan worden.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Dat kan ie wel. Ik praat hier nl. over optimale omstandigheden en juist niet over allerlei gebruiks invloeden. Wat kingpin introduceert met zijn opmerking zijn juist enkele van die gebruiksinvloeden.
Dit is ongewenst omdat je hiermee voor de klant igv reclameren het referentiekader in feite overboord zet. Daarom is het ook belangrijk dat er weer voor beide partijen een eenduidige meetmethode wordt overeengekomen. Op dit moment is het allemaal wat te vrijblijvend geworden. Klanten moeten uit diverse testservers maar zien een "trend" te destilleren en daarmee Ziggo zien te overtuigen. Met een definitie van "snelheden tot..." komen we zeker niet "nader tot elkaar".