Discussie: Vraag: Signaalsterkte en kwaliteit
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 31 januari 2009, 11:43
Macula's schermafbeelding
Macula Macula is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2008
Locatie: Delft / Ziggo (ex Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Ubee EVW321B WiFi-modemrouter
DTV: SMiT CI+ CAM / Samsung DCB-B270R / Humax iHDR 5200c
Berichten: 50
Standaard

Uw AOP is het punt waar de kabel door Ziggo in uw huis aan u wordt overgedragen. Het vervelende is dat er verschillende AOP uitvoeringen bestaan die er anders uitzien. In nieuwbouw woningen is het AOP meestal in de meterkast te vinden. In oudere woningen is dit lang niet altijd het geval. In de beginjaren van kabel TV werd het AOP namelijk vaak aangelegd vlakbij de plaats waar de TV des huizes stond.

Om uw AOP te vinden moet u vanaf uw TV de coax kabel volgen tot u bij de laatse kabelaansluitdoos in uw huis bent aangekomen. Dat zou het AOP moeten zijn. Aangezien u denkt dat er een versterker in uw meterkast heeft gezeten ga ik ervan uit dat het AOP in uw meterkast zit, omdat het wenselijk is dat versterkers kort na het AOP worden geplaatst.

Voorbeelden van coax huisinstallaties zijn te zien op: http://gathering.tweakers.net/forum/...ages/1229416//

Kijk om meer over AOP's te weten te komen en hoe deze eruit kunnen zien ook even hier: http://www.bigcats.nl/ziggo/target8.html en http://www.bigcats.nl/ziggo/target14.html

Bedenk dat u van de kabelaar meestal niet zelf aan het AOP mag werken, hoewel bovengenoemde Ziggo handleidingen naar ambivalentie op dit punt rieken.

Bij het moderniseren van onze huisinstallatie zijn wij overigens overgestapt op een 1-gats AOP (1 uitgang voor alle signaaltypen en daardoor makkelijker via een verstreker door de hele woning naar verschillende kamers te verdelen). Het 1-gats AOP kon eenvoudig worden geaard op de aarde van de huisinstallatie.

Laatst gewijzigd door Macula; 31 januari 2009 om 17:43