Discussie: Docsis3 en Router
Los bericht bekijken
  #6  
Oud 31 januari 2009, 11:15
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronvm Bekijk bericht
Wat voor een router heb je straks nodig om die hoge snelheden aan te kunnen? Nu heb ik een DrayTek Vigor 2910 en die heeft een doorvoersnelheid van 30 Mb/Sec. Ik ben ook heel erg benieuwd wat dat straks weer moet gaan kosten als je een andere router nodig hebt.

Wei weet raad?
In principe valt het totaalplaatje best wel mee, het is maar net wat je er aan uit wil geven.

Enige info hierover is te vinden op de volgende links.

http://www.hardware.info/nl-NL/artic...0211n_routers/

Conclusie:
Citaat:
Zoals in de grafiek te zien is, blijft Netgear de onovertroffen winnaar van de snelheidstests. Zowel de oudere WNR834B als de moderne dual-band WNDR3300 routers bevinden zich aan de top van het testveld. De WNR834B is in deze tweede versie voorzien van quality of service en laat zien hoe een goed product nog beter kan worden als een fabrikant ook na het eerste ontwerp blijft investeren: een Gold Award is de enige juiste beloning. De WNDR3300 is de eerste dual-band router die ons lab bereikte en overtuigde met snelheid en flexibiliteit. Samen met de uitstekende prestaties verdient het hiermee een Silver Award. SMC heeft met de WGBR14N nog steeds een uitstekend product, dat qua functionaliteit en mogelijkheden (inclusief ge´ntegreerde scanner server!) onovertroffen is in deze test - maar daar hangt een fors prijskaartje aan; desalniettemin belonen we dit goed presterende en complete product ook met een Silver Award. Linksys' nieuwe WRT160N laat zien dat de radicaal herziene designfilosofie geen nadelen met zich meebrengt voor de prestaties; al met al reden voor een Silver Award.
Een grafiek betreffende doorvoersnelheid van de zojuist geteste routers. Let wel op dat je met het oog op de toekomst de routers met een WAN <> LAN doorvoersnelheid van onder de 80Mbit wel links kunt laten liggen. Vergelijk ze eens met de WAN <> LAN grafiek High End Routers (op 1 na laatste in de post). Verschil tussen WAN <> LAN en LAN <> LAN (intern netwerk dus).LAN <> LAN doorvoersnelheid:Hardware.info Vergelijkingstest: 9 high-end 802.11n routers

Conclusie high-end test:
Citaat:
Een aantal modellen springt er echt tussen uit. Vanwege de prima prijs/prestatieverhouding, goede prestaties en Nederlandstalige interface belonen we de Edimax BR-6754N met een Hardware.Info Silver Award. Dan is er de Sitecom Gaming router: het bedrijf begeeft zich hiermee op tot dusver onbegaan terrein en zet ronduit uitstekende prestaties neer, en krijgt hiermee een met recht verdiende Hardware.Info Silver Award. We zeiden het al in de product bespreking, maar het mag benadrukt worden: Linksys heeft met de WRT610N echt een toprouter in handen. Het spreekt dan ook vanzelf, dat we dit product waarderen met een Hardware.Info Gold Award.
WAN <> LAN High End Routers:LAN <> LAN High End Routers (intern netwerk doorvoersnelheid dus, mits alle netwerkpoorten van de clients voldoen aan 1000Mbit/s)


Laatst gewijzigd door Ed; 21 februari 2009 om 14:47