Los bericht bekijken
  #23  
Oud 30 januari 2009, 11:34
Tens's schermafbeelding
Tens Tens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2005
Locatie: Enkhuizen, Multikabel
Ziggo Internet: All-in-1 basis, Scientivic Atlanta
DTV: Humax
Berichten: 28
Standaard

Feitelijk is het heel makkelijk om dit duidelijk te maken:

FEIT:
-oa. alle in Amerika opererende providers werken met iedere moderne televisie zonder ontvanger

FEIT:
-ZIGGO, en andere providers, schermen hun service het liefst af per toestel, per adres
(anders zou je volgens hun gewoon het kaartje bij iemand anders kunnen gebruiken of kunnen weggeven, wat meestal nog gewoon mogelijk is mbt bijv. Eredivisie Live)

FEIT:
-ZIGGO, en andere providers, willen niet dat smartcards gekopieerd worden

Niet de kosten van de hardware apparatuur is gunstig voor de provider, maar het feit dat de service per toestel per adres wordt geleverd en dat de controle bij de leverancier blijft liggen.


Bekijk het zoals het internet op een gameconsole of PC:
IP blokkeringen per apparaat werkt niet, men houdt daar een beperkte controle over want een IP refresh en het apparaat staat weer online.
IP blokkeringen per adres werkt beter, dat is wat door moderne services zoals console netwerken en fora en chatrooms nu in gebruik wordt genomen.
Zo voorkom je onder meer dat bijvoorbeeld een spammer zijn werk kan blijven doen vanaf een vast adres.

Nederlandse kabelleveranciers willen ook deze controle, maar daarnaast willen ze ook alle andere adressen van een door een enkel adres gekochte service blokkeren (zelfs zover dat je voor een extra smartcard doorgaans moet betalen).

Dat is een foutief systeem dat niet werkt en waar televisieleveranciers die hierdoor niet hun volledige features kunnen laten gebruiken, zoals splitscreen TV kanalen en TV met AV of HDMI kanalen (PaP; enkel PiP, PC-in picture in picture werkt), absoluut niet blij mee zijn.
Zij zijn niet bereid om aparte toestellen voor Nederland te maken en zijn daarbij ook niet blij met de concurentievervalsing die zou ontstaan als Nederlandse producenten aparte toestellen voor providers in Nederland gaan maken.

Providers in Nederland moeten alleen de huur van de kaart vragen met de extra services die daar op staan maar daar willen ze niet aan omdat ze bang zijn dat de kaarten alsnog gekopieerd worden waardoor ze op meerdere adressen kunnen worden gebruikt.

Nu zit je dus aan een systeem vast dat voor ieder toestel een decoder vraagt met een smartcard, waar je per toestel dus voor moet betalen en je zit met heel erg veel adminstratieve problemen die bij iedere provider voorkomen die te maken hebben met de smartcard registratie dat op afstand per adres moet gebeuren en moet worden bijgehouden.

Of de kosten dan ook opwegen tegen de baten in deze schijnbaar onhandige werkwijze van Nederlandse providers, die natuurlijk niet zo heel lang bezig zijn met dergelijke services, is dus nog maar zeer de vraag.