Los bericht bekijken
  #9  
Oud 29 januari 2009, 23:56
macput's schermafbeelding
macput macput is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 november 2006
Locatie: Abbekerk / Multikabel
Berichten: 33
Standaard

hallo,

Zijn idd gigabit wan poorten. Heb deze wel geprobeerd op auto, 100 en 1000. (je kunt geen half of full duplex instellen op de router, alleen op nic vd pc)

volgends de HD zagen ze dat er een probleem was aan de ziggo kant, dus neem aan dat ze dan niet op mijn router meten maar interne ip van modem. Heb ook al twee maal een nieuwe utp kabel ertussen gezet. een cat5e en een cat6. ook geprobeerd met een kortere kabel tussen router en modem (is nu 10mt, maar ook op 2 meter werkt het niet ok)

heb ook geprobeer om de snelgheid van de nic te veranderen. 100full en 1000full gaven geen verschil.

Om zeker te zijn dat het ook niet toevallig aan me moederbord ligt, die twee poorten heeft, beide poorten geprobeerd, maar geen verbetering. ook tegelijkertijd een laptop aan me router gehangen en die ook laten pingen. (op precies hetzelfde moment geeft deze net zoveel packeloss als de andere pc) kan daarme dus wel vaststellen dat het niet pc nic gerelateerd is, maar echt iets is tussen routers en modem.

Het idee dat er incompatibiliteit is van de routers (allebei ubicom chips maar verschillend in leeftijd en klasse) met de modem is wel erg ver gezocht lijkt mij.. zou betekenen dat deze zowel met de webstar modem als met de motorola problemen hebben.

kan het dan niet zo zijn wanneer er iets is met het signaal naar het modem, dat bij een ping intern je daar ook hinder van ondervind (modem moet opnieuw reageren naar buiten toe en daardoor creert lag en dan soms ook packetloss.?? tja, roep nu maar wat, maar snap niet dat beide routers niet werken en de belkin wel... of zijn er nog meer settgins waar nieuwe generatie routers gevoeliger voor zijn wua verbinding en routering?

aangezien men bij ziggo aangeeft packetloss op de lijn te zien, lijkt dit nu het meest aanneemelijk toch> ? dan is belkin pre n een hele goede router?

nog meer ideeen hoe ik dit verder kan onderzoeken en ea kan uitsluiten?

gr.
mac