Los bericht bekijken
  #5  
Oud 29 januari 2009, 12:38
rst06's schermafbeelding
rst06 rst06 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Locatie: Capelle ad IJssel
Ziggo Internet: Z01
DTV: Digi05
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Deze fout met het scartverloop blokje wordt helaas heel vaak gemaakt.
En met standaard composiet zul je inderdaad veel last hebben van moiree, met S-Video (of RGB) heb je hier geen last van.


Voor S-Video gebruik is de decoder niet geschikt inderdaad.
Voor de meeste mensen maakt het type/functionaliteit van de dcoder totaal niet uit, heb je echter wel bepaalde eisen, zoals een S-Video uitgang, dan is het zaak bij aankoop op te letten of deze functionaliteit beschikbaar is.
Zelf heb ik heel lang met digitale TV gewacht omdat er in het begin ook geen decoders met S-Video uitgang beschikbaar waren.

De mogenlijkheden die je hebt zijn:

Een andere decoder nemen/omruilen die wel een S-Video uitgang heeft.
Een logische keuze is dan een Humax SD of HD decoder, deze hebben gelukkig wel een S-video uit mogenlijkheid.

Het RGB beeld converteren naar S-Video, hiervoor zijn (dure) converters leverbaar maar dit kan ook door middel van een DVD/HDD recorder als deze aanwezig is.

Misschien dat de projector SCART/RGB via een speciale verloopkabel kan verwerken maar hier heb ik ook geen informatie over.
Ook is het al een wat ouder type beamer zie ik.

hmmmz, tsja ik heb de decoder tweedehands gekocht voor 35 euro, dat bedrag kan ik dan wel redelijk makkelijk afwaarderen of hem doorverkopen. Ik zie wel even. Ik zal vanavond nog eens proberen het beeld via mijn DVD recorder te laten lopen en dan kijken of de moiré weg is. Via die configuratie kan ik namelijk wel scart aansluiten en via de s-video out naar mijn beamer sturen.

Dank voor je tips!