Los bericht bekijken
  #25  
Oud 29 januari 2009, 10:46
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Manolito Bekijk bericht
Misschien dat er in de toekomst wel een kastje komt, dat zenders digitaal ontvangt en daarop via een analoge uitgang weer verspreid.
Niet echt waarschijnlijk, dat zou dan een kabelkopstation in kleine uitvoering moeten zijn. Eigenlijk moet het voor elk kanaal dat je analoog wilt doorgeven een aparte digitale ontvanger/decoder hebben, met daarnaast nog evenveel VHF/UHF modulators. En hoeveel kanalen wil je dan analoog doorgeven? Het kan technisch natuurlijk wel, maar wordt niet goedkoop. En zeker niet eenvoudig te installeren. Gemiddelde consument zal dan goedkoper uit zijn om voor elke TV die hij heeft toch een losse decoder te kopen.

Vergelijken met een hotel heeft niet zoveel zin, die TVs daar hebben vaak meer ingebouwde logica dan je denkt. Een eventuele decoder zit er al in (zodat ze je kunnen laten betalen voor de pay per view mogelijkheden). En een mini-kopstation is daar natuurlijk makkelijk te bouwen. Dat hoeft geen klein kastje te zijn, want het kan ergens in de kelder.

Off-topic, Laatst zat ik in hotel dat digitale TV had; helemaal IPTV gebaseerd, elke kamer een iMac, en daarop VLC player met een grafische schil er om heen. Werkte toch niet helemaal perfect, af en toe stotterde het geluid, en VLCplayer crashte ook wel eens.