Discussie: ADSL uit de gratie
Los bericht bekijken
  #16  
Oud 28 januari 2009, 10:36
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door smeets116 Bekijk bericht
Zou het zo kunnen zijn dat dezelfde situatie met DOCSIS 3 ontstaat als met ADSL2+. Dat de maximale haalbare snelheid afhankelijk wordt van je omgeving. Afstand meterkas, lengte netwerkkabel etc.

Ik ben namelijk bang dat er straks weer gemeld wordt, dat je TOT 50mb/s kunt. En volgend jaar TOT 80mb/s. Hoe zit dat met mijn buren. Als ik iets download van usenet, en de buurman gaat dat ook doen. zakt mijn donwloadsnelheid dan in, of blijf ik op de genoemde snelheden downloaden.

Kabel is immers kabel.
De snelheid is niet afhankelijk van de afstand. Met docsis 3 heb je zelfs minder invloed van drukte omdat hier automatisch meerdere kanalen gebruikt zullen gaan worden als je meer bandbreedte nodig hebt. Docsis 2 doet dat niet, daar kun je dus hele drukke kanalen hebben en hele rustige. Het verdelen van de modems over de verschillende kanalen in een wijk gaat via configuratiebestanden en wordt zonodig elke nacht bijgesteld. Bij Docsis 3 gaat dat min of meer automatisch de hele dag door goed.

En inderdaad zal het altijd 'tot' xxx Mbit zijn, want je eigen lijnsnelheid mag dan wel die snelheid hebben, als de kant waar je iets ophaalt 'vol' zit bijvoorbeeld. Als 100 mensen tegelijk iets downloaden met 80Mbit dan moet de verzendende kant al een 8Gbit/sec koppeling hebben met het internet. Bij verschillende diensten (news) is dat aantal gebruikers nog wel een stuk hoger. De hardware en het netwerk van die servers moet dat wel aan kunnen. Een payserver met 100.000 klanten kan die nooit allemaal gelijktijdig 80Mbit leveren lijkt me.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....