Los bericht bekijken
  #3  
Oud 26 januari 2009, 19:15
Gershwin's schermafbeelding
Gershwin Gershwin is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 januari 2009
Locatie: Enschede / @Home
DTV: Die Samsung van € 99,-
Berichten: 4
Thumbs up SMCWGBR14-N -> ben hier erg enthousiast over

Wilde eerst een apart draadje starten, maar reageren op jouw vraag kan ook:

Hierbij mijn eigen ervaringen met een nieuw aangeschafte router. Om te beginnen de aanleiding.

Na de aangekondigde verhogingen van Ziggo betreffende de snelheden zag ik in mijn situatie geen veranderingen. Hierop heb ik één van mijn laptops direct achter het modem gehangen waarna ik opeens wel een hogere up- en downloadsnelheid had. Het probleem lag volgens mij in de router, en wel in de WAN2LAN-snelheid. Hierop heb ik contact opgenomen met SMC (ik had een SMC 7004ABR) waarna mij werd bevestigd dat de router de snelheid beperkte. Voor een 11 jaar oude router ook niet zo gek...

Hierop eind vorig jaar een zoektocht gestart naar een geschikte router. Omdat mijn oude router een printserver aan boord had, moest deze ook op de nieuwe router aanwezig zijn. Verder een hoge WAN2LAN-snelheid. Tijdens de zoektocht kwam ik ook hier op het forum. Helaas vond ik niet de informatie die ik zocht. Wel kwam ik op Router Charts van SmallNetBuilder. Hier vond ik de relevante informatie en na veel lezen kwam ik op de SMCWGBR14-N van SMC. Deze is van binnen vergelijkbaar met de D-Link DIR-655, alleen heeft SMC de USB-poort gebruikt voor een printserver.

Afgelopen vrijdag heb ik de router opgehaald en geconfigureerd. Niet via de wizards, maar alle instellingesmogelijkheden langsgelopen en eventueel handmatig aangepast. Afgelopen zaterdag de vijf LAN-kabels uit de oude router gehaald en in de nieuwe router geprikt. Voeding voor 30 seconden van de modem gehaald en naar zolder gerend om te zien of het allemaal zou functioneren. Ik was positief verrast: mijn telefoon deed het direct (met een ATA achter de router), testpagina's rolden uit de gedeelde printer op de printserver en de up- en downloadsnelheden waren naar verwachting (down: 19,55 Mbps, up: 2,54Mbps). (De draadloze functionaliteiten van de router gebruik ik niet omdat ik verder geen 'N-apparaten' heb, en het bestaande AP voldoet)

Jullie begrijpen dat ik erg tevreden ben over deze router. Omdat ik deze informatie niet eerder heb gelezen in de draad 'Ziggo Internet > Internet Verbindingsproblemen, Nieuws/Vragen > Router' wil ik het jullie niet onthouden. Kortom: wordt je snelheid beperkt door een (oude) router, overweeg de SMCWGBR14-N.