Discussie: Vraag: stoterige beelden
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 26 januari 2009, 14:56
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HDL Bekijk bericht
time shift is om interactieve tv ongestoord te ontvangen. Te vergelijken met het ontvangen via 'streaming' van beeld of geluid op internet.
Op de harde schijf wordt het ontvangen signaal, soms iets meer als buffer en soms iets minder opgeslagen en dan als het goed wordt er voldoende signaal weergegeven.
Als het level en de quality 100% zijn op de Cisco dan blijft als enige reden van een houterig beeld dan er onvoldoende signaal door Cisco wordt aangeboden.
Ik merk zit heel soms bij 'live' tv en dit is onacceptabel omdat je dit probleem bij een analoog signaal nooit zal hebben.
Ik heb dit schriftelijk aan Ziggo doorgegeven. Je ontvangt dan een ontvangst bevestiging (als je mazzel hebt) en na een aantal dagen ontving ik als rectie alleen mijn email terug zonder reactie. A la Ziggo!
Timeshift is bedoeld om live programma's te pauzeren of terug te spoelen ("een doelpunt opnieuw bekijken"), niet voor interactieve tv, die wordt gewoon in het geheugen gebufferd. Als level en kwality op 100% staan wordt er uiteraard wel een goed signaal geleverd. De reden van de haperingen ligt in de Cisco zelf. Eens in de zoveel tijd laat ie een frame vallen. Waarschijnlijk een synchronisatieprobleem waardoor hij na verloop van tijd een frame uit de pas loopt, of een verwerkingsprobleem waardoor hij niet op tijd het frame gedecodeerd en opgebouwd heeft en moet laten vallen.