Discussie: alles in één
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 26 januari 2009, 12:42
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door edmon Bekijk bericht
Ik overweeg om het alles in één pakket van ziggo te gaan aanschaffen.
Aangezien ik van ziggo geen afdoende antwoord krijg, stel ik hier de volgende vraag.
De einddoos van de kabelaansluiting zit in de kammer. De kabel komt binnen in de meterkast, waar ook mijn israpunt van de telefoon zit, met splitter voor adsl.
Kan ik een doorlusdoos in de meterkast plaatsen en daarop de telefoon en internetverbinding aansluiten. Op de einddoos wil ik dan mijn digitale ontvanger voor de tv aansluiten.
Kan dit?
Als je "groene" coaxkabel in de meterkast binnenkomt zit daar meestal ook je zogenaamde "AOP" (abonnee overname punt). Daar zit dan vermoedelijk een stekker of splitter in die naar de huiskamer en/of andere kamers gaat. Het kabelmodem kan dan in de meterkast aangesloten worden op het AOP. Dit is ook de voorkeurmontage.

Het kabelmodem heeft een standaard telefoon-aansluiting waar je bestaande telefoonstekker die nu in de ADSL-splitter gaat in gestoken kan worden. Het is dan een kwestie van stekkertje van KPN naar het ziggo-modem verplaatsen als het nummer is overgezet.

Zelf een doorlusdoos plaatsen lijkt me dus niet nodig, want er zal wel al een doos aan de 'groene kabel' zitten neem ik aan ??
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....