Los bericht bekijken
  #92  
Oud 26 januari 2009, 11:29
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door benny7587 Bekijk bericht
Hieronder een pingplotter output van de afgelopen 24 uur. Hier in De Lutte (ziggo v/h @home) is het, vanaf meerdere abonnees gemeten, dramatisch gesteld met de snelheid. Bij alle abonnees treden de problemen ook gelijktijdig op. Packet Loss is zo hoog (soms tot 50%) dat de verbinding regelmatig wegvalt en bijzonder traag is.
Er zal wel een capaciteitsprobleem in jouw regio zijn als alle snelheden traag zijn voor iedereen in die buurt.

Packetloss hoeft niets te zeggen, want de routers/netwerkcomponenten "waarlangs" je komt gooien ping-aanvragen weg. Dat is bewust ingebouwd in dit soort routers om te voorkomen dat ze lamgelegd kunnen worden door een attack. Als voorbeeld de "asd-tr0409' routers accepteren maar 50 icpm frames per seconde, zijn het er meer worden die weggegooid. Als het drukker is, dus meer mensen online, dus meer mensen die pingen wordt daar dus de packetloss hoger. Maar de "echte" packetloss hoeft dus niet hoger te zijn. Je ziet dat vaak als je een lagere packetloss ziet op hops die verder weg liggen, dat zou dus niet horen te kunnen. Als op bijvoorbeeld hop-3 echt 50% weg raakt, dan zou hop-4 nooit beter dan 50% kunnen scoren. Maar aangezien sommige (eind) servers ook niet op pings reageren is het vaak moeilijk te achterhalen of en waar er packetloss optreedt als je het met pings doet.

De pingplotter tools worden dus minder nuttig om bottlenecks te kunnen vinden omdat veel routers op het internet zichzelf beschermen tegen aanvallen en dus niet reageren op alle ping-requests.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....