Los bericht bekijken
  #1  
Oud 26 januari 2009, 09:03
grep's schermafbeelding
grep grep is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 oktober 2007
Locatie: Nieuw-Vennep (Multikabel)
Ziggo Internet: Alles-in-een Plus
DTV: Loewe Connect 42 + Alphacrypt
Berichten: 26
Standaard Motorola half of full duplex?

Ben momenteel bezig met troubleshooten van wat problemen met m'n internet snelheid (geen ziggo probleem, maar waarschijnlijk m'n linux firewall/router. Zie http://gathering.tweakers.net/forum/...ssages/1333111 indien geinteresseerd )

Ik ga in dat kader m'n hele configuratie naar beneden slepen en nabouwen vlak bij het kabelmodem (Motorola Surfboard van Multikabel) maar ik wil nu eigenlijk eerst weten wat de correcte NIC instelling is voor de NIC die ik aan dat modem ga koppelen.
Je leest vaak dat je altijd half duplex naar een (DSL) modem moet gaan, maar ik heb gemerkt dat het (ogenschijnlijk) niet uitmaakt of ik de NIC op 10Mbit half duplex, 10Mbit full duplex, 100Mbit half duplex of 100Mbit full duplex zet. De link wordt steeds netjes opgebouwd en als gezegd, afgezien van wat snelheidsverschil, functioneert prima.

Vraag is dus: weet iemand wat de beste speed/duplex setting is voor het Motorola Surfboard kabelmodem wat je bij Multikabel kreeg (weet effe het specifieke type niet, zal vanavond kijken) ?