Los bericht bekijken
  #4  
Oud 25 januari 2009, 23:14
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.463
Standaard

Ik ga er even van uit dat je een Motorola modem hebt (is min of meer standaard in Casema gebied. Bovendien is het uit mijn hoofd het enige modem met twee oranje leds (act. en standby)). Het eerste oranje ledje staat daarop voor de activiteit tussen het modem en het erop aangesloten apparaat, en dit zal normaalgesproken knipperen als er een verbinding is.

Samengevat zie je dus geen problemen aan de leds van het modem en de Airport als er problemen zijn. De verbinding tussen modem/Ziggo en de Airport lijkt dus OK. Daarnaast werkt Airport Utility tijdens de problemen ook gewoon, dus ook de interne verbinding(en?) van de Airport lijken in orde.

Wat gebeurt er wanneer je tijdens een probleem op 'Renew DHCP Lease' klikt in Airport Utility? Als het daarna weer werkt, lijkt het op een probleem met je IP adres. Dit kan aan Ziggo liggen, maar daarvoor komt je probleem eigenlijk te frequent voor. Wat ook zou kunnen is dat het IP dat je krijgt door een andere klant 'vast' is ingesteld. Het zou dan kunnen helpen om het MAC adres van de Airport aan te passen, maar ik weet niet of dit kan op een Airport (kan er niets over vinden in de handleidingen).