Discussie: Waarschuwing: Pas op voor diefstal door Ziggo
Los bericht bekijken
  #76  
Oud 24 januari 2009, 16:28
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Waarom verliezen mensen zich in discussies veelvuldig in verwijten over en weer over al dan niet vermeende pro- of anti-ziggo houdingen?

Iemand die boos is op Ziggo duldt vaak geen enkel signaal dat mogelijk gunstig klinkt in de richting van Ziggo. Het omgekeerde doet zich even zo goed voor. Dit aspect wordt in de daarop volgende posts dermate uitgelicht en versterkt, dat het discussies gaat overschaduwen, zelfs als daarin goede argumentaties worden opgebracht. De discussies spelen zich dan te zeer in de persoonlijke sfeer af.

Enerzijds lijkt het dat men zich miskend voelt als er tegengestelde geluiden klinken, anderzijds denkt men wellicht zijn "case" meer kracht bij te zetten door de "opponent" en passant "aan te vallen". In deze discussie mengen zich vervolgens voor- en tegenstanders. Echter het onderliggende probleem sneeuwt onder. Voor de sfeer op het forum is dat sowieso een slechte zaak. Gelukkig proberen zowel MGV als de Ziggo-medewerkers hier door heen te prikken. Alhoewel dat niet altijd eenvoudig is.

De irritatie die over en weer wordt opgebouwd neemt men mee naar nieuwe discussies. Wat dacht je dat het voor effect geeft als iemand die zich net heeft aangemeld en zijn probleem post en er zich vervolgens een strijd ontstaat die eigenlijk al heel snel niet meer over zijn probleem gaat?

Als mensen elkaar de weg wijzen dan zien we dat als onderlinge hulpverlening en juichen we dit alleen maar toe. Voor ons telt dat problemen worden opgelost, en dat Ziggo hier van leert. Onderschat daarbij overigens niet de publicitaire waarde van het forum wanneer mensen hier hun problemen met Ziggo etaleren. Op zich is dat voor Ziggo reden genoeg om zaken op te pakken. Deze waarde wordt ondergraven als topics "de mist in gaan".

Helaas is het zo dat niet iedereen uitgebreid het forum afzoekt alvorens zijn probleem te posten. Dit leidt er toe dat wat meer regelmatige forumbezoekers veelvuldig worden geconfronteerd met hetzelfde soort antwoorden. Of het nu om een router-probleem gaat, een aansluitprobleem of een klacht over Ziggo over niet oppakken van problemen. Naar mijn mening ontstaat hierdoor "irritatie", zoals bv. "Daar heb je hem weer met zijn stokpaardje". Dit wordt nog eens versterkt als men voor het gevoel van anderen te pas en te onpas reageert.

Ik neig persoonlijk meer er naar te streven om goed te lezen wat een poster in feite vraagt. Is dat onduidelijk, dan er naar vragen. Pas als dit duidelijk is, inhoudelijk reageren. Probeer dan ook niet wanneer er duidelijk een emotionele lading aanwezig is om gevoelens te versterken of dwars er tegen in te gaan. Ook het maken van "ludieke" opmerkingen werken soms averechts.
__________________
BenJ