Discussie: Van DTMF naar FSK
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 24 januari 2009, 11:34
Hengelerweend's schermafbeelding
Hengelerweend Hengelerweend is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 15 november 2008
Locatie: Ziggo
Berichten: 586
Standaard

DTMF is ouderwets en KPN is in Europa waarschijnlijk nog de enigste die dit nog gebruikt.
---------------------------------------------------------

Nummerweergave in DTMF of FSK?
Er zijn in Nederland twee verschillende soorten nummerweergavesystemen, genaamd DTMF en FSK. KPN Nederland werkt met DTMF (dual-tone-multi-frequency), maar er zijn ook bijvoorbeeld kabelproviders die met FSK (frequency shift keying) werken. De telefoon die u koopt is vaak geschikt voor één van deze twee systemen. Een toestel dat geschikt is voor FSK heeft dus geen nummerweergave als u een abonnement van KPN heeft! En een DTMF-toestel biedt geen nummermelding als u een abonnement heeft van een kabelprovider die alleen FSK ondersteunt. Er zijn wel toestellen die beide systemen kunnen verdragen, maar dit zijn er niet veel.

Toestellen met FSK zijn goedkoper, hoewel deze technologie nieuwer is en er in heel Europa mee gebeld wordt.

KPN Nederland heeft ooit besloten om het DTMF-systeem te gebruiken. Iedereen die via het KPN-netwerk belt (dus ook Tele2- en Scarlet-abonnees) doet dit met DTMF.

Momenteel kiezen veel kabelproviders voor FSK, omdat dit systeem ook andere functionaliteiten, zoals naamweergave, voicemailweergave en phonemail. Wat u het beste kunt doen is contact op nemen met uw telecommaatschappij. U vraagt daar of uw nummerweergave via DTMF gaat, of via FSK. Wanneer u hiervan op de hoogte bent kunt u bij de eventuele aankoop van een telefoon, de winkelier vragen welk systeem het betreffende toestel ondersteunt.

Uiteindelijk zal de keuze voor een telefoon ook afhangen van uw beschikbare budget. Over het algemeen geldt hoe geavanceerder de telefoon, hoe hoger de prijs. Met behulp van "productvergelijk" kunt u heel makkelijk een telefoon uitzoeken die aansluit bij uw wensen.