Discussie: Waarschuwing: Pas op voor diefstal door Ziggo
Los bericht bekijken
  #59  
Oud 22 januari 2009, 17:32
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Terra Bekijk bericht
Mijn advies (maakt niet bij welk bedrijf) Ziggo (aangetekend) aanschrijven, dat je geen internet abonnement hebt, het teveel betaalde bedrag terugvorderd inclusief de wettelijke rente, 9,5% volgens het staatsblad, gerekend over de maanden. Mocht Ziggo binnen twee weken naar dato geen gehoor geven, rechtsbijstandverzekering inschakelen of juridisch loket.
Moet je alleen eerst hard kunnen maken dat je geen internetabonnement hebt aanvraagd/afgesloten en het dus niet hebt. Zolang je dit niet hard kan maken word het lastig geld terug vragen. Natuurlijk kan je altijd wel gewoon opzeggen, alleen het terugkrijgen van het teveel betaalde geld kon weleens lastig gaan worden.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tim van den ban Bekijk bericht
Geen handtekening op een contract is gewoon een snel gewonnen zaak.
Lastig, vergeet echter niet dat een mondelinge overeenkomst ook bindend is, en niet minder als een getekend exemplaar. Tevens de reden dat er bij een aanvraag voor een Ziggo product tegenwoordig geen ondertekend contract meer terug gestuurd hoeft te worden, zit er zelfs niet eens meer bij. Er zijn legio andere mogelijkheden om tot een bindende overeenkomst te komen.

Een mondelinge overeenkomst is ecalleen veel lastiger hard te maken, maar ook lastiger om te ontkennen. Het ene woord tegen het ander, kan een heel erg lang welles/nietes spelletje worden.

Ervan uitgaande dat de topicstarter de waarheid spreekt en ons de juiste informatie verschaft treed nu het probleem op, hoe ga ik die periode terug vorderen bij Ziggo? Hoe kan ik hard maken/aantonen dat ik dat daadwerkelijk niet aangevraagd heb. Kan ziggo misschien middels een of ander wel iets hard maken of hebben ze andere punten die het de topic starter lastig kunnen maken?
__________________