Los bericht bekijken
  #549  
Oud 22 januari 2009, 12:10
marnic's schermafbeelding
marnic marnic is offline
Member
 
Geregistreerd: 4 juni 2008
Locatie: Zoetermeer Oosterheem (voormalig Casema)
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Ci+ (2x) + Cisco 8455DVB + Samsung DCB-B270R
Berichten: 49
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door versc040 Bekijk bericht
Mijn belangrijkste klachten t.o.v. Interactieve TV
Om maar bij het begin te beginnen, ik heb dat niet geïnstalleerd.
Ik woon in een nieuwbouw huis waarin alles is bekabeld, op 5 kamers een kabelaansluiting. In de meterkast heb ik een 1-gats aansluiting, de kabel loopt van de WCD naar een in de meterkast ingebouwde versterker. In alle kamers zit er een 2-gats aansluiting, signaal in alle kamers is 100%.

Buiten het feit dat er geen 1-gats WCD in het installatie pakket zit heb ik geen zin om de hele configuratie te veranderen. Zou dan 2 versterkers nodig hebben (de Ziggo versterker heeft niet genoeg aansluitingen. Ik ken Ziggo inmiddels, als je belt dat iets niet werkt MOET je hun apparatuur installeren anders helpen ze je niet. Heb geen zin in deze discussies)
Dit gecombineerd met het feit dat er op dit forum nogal wat meldingen worden gemaakt dat het (nog) niet (goed) werkt en de slechte prestaties van de PVR hebben mij niet kunnen overtuigen om toch de wijzigingen in het kabelwerk in het huis te wijzigen.
Maar even wachten tot de techniek op dit vlak volwassen is.
Heb je wel geprobeerd Interactieve TV te activeren? Als je WCD's en versterker relatief nieuw en van goede kwaliteit zijn, is de kans best aanwezig dat ze al retourgeschikt zijn. Probeer het anders eens of zoek de spec's op internet even op.

Zijn ze niet retourgeschikt, dan valt de installatie mogelijk nog mee. Je installeert de nieuwe versterker ook in de meterkast en laat één uitgang naar de Woonkamer lopen en één (de oversterkte bijvoorbeeld) naar je de ingang van je huidige versterker. Volgens mij moet alles dan nog gewoon werken. Mocht je WCD in de woonkamer niet retourgeschikt zijn, dan moet je die ook nog even vervangen.