Los bericht bekijken
  #12  
Oud 22 januari 2009, 00:48
Koos's schermafbeelding
Koos Koos is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Zoetermeer/Ziggo (v/h Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Samsung SMT-C7140 HD PVR
Berichten: 43
Standaard Geluid later dan beeld

Dit probleem is bekend bij digitale TV. Elders op dit forum vindt je nog veel meer meldingen. Het komt kort gezegd (ik ben geen techneut) door de decodering van het gecomprimeerde signaal dat in de decoder gebeurd. Het relatief simpele geluidsignaal is eerder gedecomprimeerd dan het veel omvangrijkere beeldsignaal. Kwaliteit van de decoder speelt ook een rol. De eerste generatie decoders hebben er meer moeite mee dan recente apparaten.
Verder speelt de aansluiting op de TV een rol. Via HDMI zal je er minder of zelfs geheel geen last van hebben.
Zelf heb ik een een Samsung 360 HD via HDMI op mijn AV receiver aangesloten. Ook de DVD recorder en DVD speler zijn via HDMI op de receiver aangesloten (totaal dus 3 HDMI kabels). De TV is via 1 HDMI kabel op de receiver aangesloten. Ik kan alle apparaten nu via de receiver bedienen en geluid gaat via de op de receiver aangesloten luidsprekers. Op de receiver kan ik de synchronisatie van beeld en geluid aanpassen. Dit komt echter slechts een enkele keer voor.
De B270 heeft naar ik weet geen HDMI, vervangen door een decoder met HDMI zou dus verbetering kunnen geven. Vraag een leverancier of je het apparaat bij tegenvallende resultaten mag teruggeven.

Laatst gewijzigd door Koos; 22 januari 2009 om 00:59