Los bericht bekijken
  #521  
Oud 20 januari 2009, 13:17
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sonic1984 Bekijk bericht
Het doel van de test is juist de problemen en fouten naar voren halen en proberen te verbeteren VOOR het grote publiek ermee aan de slag gaat.
Helemaal mee eens, het was fout van Ziggo om het apparaat al beschikbaar te stellen, maar kennelijk hebben ze tijdig ingezien dat
het apparaat nog niet klaar was voor de grote markt en daarom het testtraject gestart waarvoor hulde.

Wel opvallend is dat het apparaat toch nog wel hele grote fouten bevat, waar je zou verwachten dat het testtraject vooral bedoeld is om de laatste plooien te strijken.

Mijn grootste ergernissen:
* in tegenstelling tot wat ik eerder zei schakelt het apparaat nu bij mij ook regelmatig spontaan terug van 1080i (wat ik wil) naar 576p (duh) Vooral bij het zappen langs film1 HD gaat het mis.
* Bij het live kijken zie je toch op regelmatige basis een glitch in het beeld, die er op wijzen dat hij het af en toe niet bijhoud en een frame dropt. Waarschijnlijk te maken met de permanente time-shift. Ook in het geluid hoor je af en toe een dropout.
* Het wegvallen van het geluid na het zappen vanaf een 5.1 kanaal. Gebeurt lang niet altijd, maar als het gebeurt is het een boel gedoe om eea weer terug te krijgen.
* teletext, mijn oude tv van 20 jaar oud (R.I.P.) kon dat nog beter. TV's met minder dan 1000 pagina's geheugen kun je bijna niet meer vinden en dan hebben wij een decoder met een geheugen van 1 pagina...... Daarnaast het meestal ontbreken van het geluid van het onderliggende kanaal en een overlay/transparent option.
* geen teletext ondertiteling. Hoewel ik liever dvb subs op alle kanalen zie, zijn er nu eenmaal een boel kanalen met txt-subs. Ik gebruik ze lang niet altijd maar heb graag wel de keuze of ik met of zonder subs kijk.
* zapsnelheid: hoef ik denk ik niet uit te leggen.... iedereen die bijv. de Samsung of Humax HD bakken gewend is snap dat wel.....
* (On)Logica: ontbreken tijd in epg, geen logische info op scherm bij switchen audiotrack (rode knop) niet geheel consequente schermindeling, knopfuncties etc.
* snelspoelstanden bij opnames en ts varieren te weinig, je bent verpicht om de skip te gebruiken als je iets meer dan een beetje terug of vooruit wilt. Waarom niet gewoon 2x,4x,8x,16x en 32x zoals de meeste apparaten. Ook een slowmo en single-step was fijn geweest.