Los bericht bekijken
  #4  
Oud 18 januari 2009, 21:55
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kikoooooo Bekijk bericht
Wat is er aan de hand?
Een fout in je bekabeling of in het signaal wat je huis binnenkomt.
Je moet zonder versterker een prima signaal hebben.

Het kan zijn dat de aansluiting nog niet goed is, zoals Ziggo jou blijkbaar al gezegd heeft. Misschien moet je aansluiting nog ingeregeld worden in de wijkkast of zoiets.

Als je de TV of digitale ontvanger rechtstreeks in de meterkast aansluit (tijdelijk, om even te testen) met een zo kort mogelijke kabel en dus zonder de splitters, versterkers e.d. aangesloten, is je signaal dan nog steeds slecht, dan is je aansluiting (nog) niet goed. Is het dan wel goed, dan moet je de binnenhuis installatie controleren.

Het is niet zo vreemd dat niet alle zenders werken. Als het signaal nog niet ingesteld is en te zwak je huis binnenkomt, dan kan het zijn dat bepaalde kanalen wel net goed zijn en anderen net te zwak zijn waardoor je TV het niet doet. Als het straks eventueel wel goed werkt, probeer dan eerst eens zonder versterkers, want versterkers kunnen ook storing introduceren, vooral als de kabel-afstanden kort zijn binnen je huis. Versterkers zijn meestal niet nodig voor een aansluiting in de huiskamer. Voor slaapkamers die verder weg zitten en waar veel splitters tussen zitten wel.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....